temperature dalekovod snijeg

U narednih nekoliko dana vrijeme će u Hrvatskoj biti vrlo nestabilno. U priobalju će biti obilnih kiša, na sjevernom Jadranu orkanskih udara bure, a u Gorskom kotaru i Lici može pasti i preko 35 cm novog snijega. Za vikend ponovno slijedi stabilizacija.

U utorak će u cijeloj zemlji biti uglavnom oblačno s kišom. Na Jadranu su mogući obilniji pljuskovi s grmljavinom, a u gorju susnježica i snijeg. Najmanje kiše bit će u istočnoj Slavoniji, u kojoj su moguća i kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena bura, prema kraju dana s olujnim udarima, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u većem dijelu unutrašnjosti kretat će se od 5 do 8, a u istočnoj Slavoniji i na Jadranu od 10 do 15°C.

U srijedu će i dalje prevladavati oblačno vrijeme s oborinama. Na Jadranu i u nizinama unutrašnjosti padat će kiša, a u gorju snijeg, pri čemu je mjestimice u Gorskom kotaru i Lici moguće stvaranje novog snježnog pokrivača višeg od 30 cm. Bit će vjetrovito. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, na sjevernom i srednjem Jadranu olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 1 do 6, a na Jadranu od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 9, samo u istočnoj Slavoniji do 11 te od 9 do 14°C na Jadranu.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno uz slabu i povremenu kišu u nizinama, a snijeg u gorju. Prema kraju dana oborine će postupno prestajati. Na Jadranu će još ujutro biti pretežno oblačno uz mogućnost za mjestimičnu kišu. Tijekom dana vjerojatnost za kišu bit će sve manja, a postupno će se i razvedravati. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji umjereno jugo. Tijekom dana vjetar će posvuda slabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 8, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U petak će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenjivu, povremeno i pojačanu naoblaku. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, povremeno uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 9, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U subotu i nedjelju u unutrašnjosti će biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Vjetar će posvuda biti slab, a temperature će biti u porastu. Prema trenutnim prognostičkim materijalima, stabilno i suho vrijeme očekuje nas i početkom sljedećeg tjedna.

Izvor: Meteo centar/tportal