policija metković akcija uhićenje mito

Od ranih jutarnjih sati na području doline Neretve traje opsežna operativna akcija PU dubrovačko-neretvanske za koju su operativci dubrovačke Policijske uprave prikupili saznanja te ostvarili usku suradnju s USKOK-om, odnosno Uredom za suzbijanje organiziranog kriminala i korupcije, piše Dubrovački.hr. Riječ je o do sada najopsežnijoj akciji koju realizira dubrovačka Policijska uprava, a prema pouzdanim informacijama iz krugova pravosuđa doznajemo kako je toj akciji prethodilo detaljno i višemjesečno nadziranje i istraživanje brojnih sumnjivih osoba za koje se osnovano sumnja da su ogrezli u koruptivnom djelovanju.

U akciji sudjeluje više desetina pripadnika Interventne postrojbe dubrovačke PU, koji su s više od 20 policijskih land rover vozila tipa “defender” i s “maricama” krenuli prema dolini Neretve, na području koje se ta akcija realizira. Prema neslužbenim podacima koje smo dobili, riječ je o akciji koja se može nazvati i “suzbijanje kukolja u vlastitim redovima”, a premda se prvi službeni podaci očekuju tek u četvrtak.

Navodno, većinom je je riječ o uhićenju prometnih policajaca za koje se sumnja da su dio novca naplaćen od kazni zadržavali za sebe, pri čemu su razradili pravi sustav na kojem bi im pozavidjela i neka dobro organizirana kriminalna organizacija. Svi uhićenici su po lišavanju slobode prvo privedeni u Policijsku postaju Metković a kratko potom dio ih je već krenuo prema Dubrovniku i Villa Palmi gdje će dati iskaz prije privođenja dežurnom županijskom državnom odvjetniku.