danica juričić josipović

“Zbog brojnih poziva kolegica i kolega novinara moram istaknuti da nisam u novoj stranci Ive Josipovića i ne mogu vam pomoći dodatnim informacijama. Svatko mora pokušati realizirati svoje ideje u koje vjeruje, i Josipoviću želim uspjeh u novom političkom projektu. Moj je politički izbor SDP – uz sva pitanja koja se otvaraju pred biračima: Treba li SDP vise konzultirati sve segmente društva i usklađivati svoju politiku kako ne bi bila u raskoraku s društvenim očekivanjima? Što je to što HDZ može učiniti bolje od SDP-a? I kako? Što osim mahanja zastavom i držanja ruke na srcu dok svira hrvatska himna, HDZ čini privlačnijom strankom hrvatskom biraču?”, objavila je Danica Juričić Spasović na svom profilu dojučerašnja desna ruka Ive Josipovića nakon što je bivši hrvatski predsjednik jučer izazvao mnoge reakcije najavom osnivanja stranke.

Iako je najavio da će s njim biti i neki ljudi koji su sada aktivni u drugim strankama, među njima očigledno neće biti Juričić Spasović, prenosi Tportal.

U lavini komentara na njezinu objavu, bilo je onih koji su je podržali, ali i oni koji su dovodili u pitanje njezino ljevičarstvo i odanost bivšem šefu.

Prisjetimo se da je zadnje dane u Uredu predsjednika Ivo Josipović iskoristio za dodjelu odlikovanja. Na podugačkom popisu je i ime njegovog savjetnika za nacionalnu sigurnost Saše Perkovića, potom Zrinke Vrabec Mojzeš te šefice Josipovićeva kabineta Danice Juričić Spasović.

Odlikovani su i drugi Josipovićevi savjetnici i najbliži suradnici: Petra Furdek, nekadašnja šefica protokola na Pantovčaku, Zlatko Gareljić, savjetnik Ive Josipovića za obranu, Mirjam Katulić, glavna tajnica Ureda predsjednika koju je na Pantovčaku zadržala i Kolinda Grabar Kitarović.

Bez odlikovanja ostali Dejan Jović, glavni Josipovićev analitičar, i Danja Šilović Karić, pročelnica Ureda za informiranje.