cijene goriva aplikacija internet

Ministarstvo gospodarstva sredinom veljače pokreće internetski portal s ponudom besplatne aplikacije za korisnike svih vrsta mobilnih uređaja, pomoću koje će potrošači moći vidjeti cijene goriva na benzinskim postajama i otkriti gdje najbliže i najpovoljnije mogu napuniti spremnike automobila.

Zbog toga su objavljene izmjene Pravilnika o podacima koje su energetski subjekti dužni dostavljati Ministarstvu gospodarstva i dopuna Pravilnika o načinu isticanja maloprodajnih cijena za motorna goriva.

Prema tim izmjenama, trgovci na malo naftnim derivatima i/ili ukapljenim naftnim plinom od 15. veljače 2015. dužni su svaku promjenu maloprodajne cijene naftnih derivata i/ili biogoriva dostaviti Ministarstvu gospodarstva.

Cijene će se objavljivati na posebnom portalu Ministarstva gospodarstva i aplikaciji za mobilne uređaje, gdje će se biti dostupan popis postaja s najnižim cijenama motornih goriva na tržištu.

Portal i aplikacija će prepoznavati geolokaciju te davati točnu informaciju o cijenama goriva, udaljenosti od korisnika, kao i druge važne informacije za vozače.

Putem aplikacije i portala potrošači će moći prijaviti sve uočene nepravilnosti u cijenama motornih goriva, primjerice eventualna odstupanja od cijena dostavljenih Ministarstvu gospodarstva.

Aplikacija će biti besplatna za korisnike svih vrsta mobilnih uređaja i operativnih sustava. (h)