Predsjednica Grabar Kitarović tihomir jakovina vlada ured predsjednice

Otvoreno pismo ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, poručeno je u ponedjeljak iz Ureda Kolinde Grabar-Kitarović, još je jedan pokazatelj koliko je prijeko potreban dijalog između Vlade i predsjednice Republike koji Vlada ne njeguje.

Ured naglašava da predsjednicu Republike ne zanimaju napisi u medijima, već zajednički rad s ministrom Jakovinom u interesu sela i poljoprivrede.

“Žao nam je da jedan ministar u Vladi na ovaj način komentira napise u medijima. Ministar nije trebao komunicirati s predsjednicom putem medija već se obratiti izravno njoj. To je još jedan pokazatelj koliko je prijeko potreban dijalog kojeg Vlada u ovom trenutku ne njeguje”, komentar je Ureda predsjednice na Jakovinino otvoreno pismo predsjednici Grabar-Kitarović.

To pismo još je jedan pokazatelj da Vlada ne želi komunicirati s predsjednicom Republike, dodaju iz Ureda.

“Predsjednicu zanima zajednički rad s ministrom u interesu sela, poljoprivrede i brdsko-planinskih područja”

Jakovina je u ponedjeljak uputio otvoreno pismo Grabar-Kitarović u kojem izražava čuđenje i razočaranje navodima nekih medija da je njen Ured potvrdio kako Državno odvjetništvo (DORH) radi izvide vezane uz njegovo navodno sudjelovanje u ratnim zločinima.

Iz Ureda predsjednice poručuju kako Grabar-Kitarović nije ni vidjela, niti je zanima iskaz navodnog anonimnog svjedoka koji Jakovinu tereti za umiješanost u zločine nad srpskim civilima u vrijeme Domovinskog rata na području Banovine.

“Predsjednicu zanima zajednički rad s ministrom u interesu sela, poljoprivrede i brdsko-planinskih područja koji su u iznimno teškoj situaciji”, ističu iz Ureda. (Hina)