kanada himna Justin Trudeau

Kanadski zastupnici glasovali su u srijedu za izmjene himne kako bi stihovi bili “rodno neutralni”, u skladu s politikom nove ultraliberalne vlade koja želi biti “inkluzivna” prema ženama.

Zakonom će se izmijeniti engleska verzija himne “O Kanado”, na način da će stih “O Kanado, ti si tako velika zemlja da te svi tvoji sinovi istinski vole” glasiti “…da te svi mi istinski volimo”.

Izmjene, koje je predložio zastupnik Liberalne stranke, lako su prošle u donjem domu parlamenta u kojem ultraliberali imaju većinu i još ih treba potvrditi senat.

Premijer Justin Trudeau označio je “rodnu ravnopravnost” jednim od prioriteta svoje politike otkako je izabran u listppadu prošle godine i imenovao jednak broj muškaraca i žena u svoj kabinet.

Inače, nedavno je Liberalna stranka Justina Trudeaua u Kanadi iznijela prijedlog zakona, po kojem se traži zabrana bilo kakvog kritiziranja ideologije transrodnosti ili tzv. “gender fluid” ideologije, koja tumači da se ne rađamo ni kao muškarci ni kao žene, već je spol valjda “društveni konstrukt” kao i rasa. Prekršitelji, heretici koji bi se drznuli dovesti u pitanje dogmatski nauk crkve političke korektnosti, bi mogli završiti u zatvoru na dvije godine.

>>> KAO U KOMUNIZMU: U Kanadi dvije godine zatvora za kritiziranje “gender ideologije”?

Izvor: Sloboda.hr/Hina