crol.hr lupiga forum.tm kulturpunkt portali agencija za elektroničke medije Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija za pružanje elektroničke publikacije

Kako je vlast Kukuriku koalicije svjesna da joj se bliži kraj, Milanovićeva vojska poseže za svim mogućim sredstvima kako bi održali koliko-toliko pozitivnu javnu sliku o sebi. Jedno od sredstava jest i indirektna korupcija internetskih portala koji su bliski vlasti.

Naime, Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija za pružanje elektroničke publikacije dodijelio je neprofitnim pružateljima elektroničkih publikacija (portalima) ukupno 972.000 kuna.

Vrlo zanimljivo, najviše novaca dobili su ekstremno ultra-ljevičarski portali od kojih je najviše dobio portal Crol.hr, inače portal ekstremnih lezbijki koji je dobio čak 100.540,68 kuna za program pod nazivom “Pluralnost LGBT identiteta – ravnopravnost gejeva, lezbijki, biseksualnih i transrodnih osoba”.

Financijska sredstva koja Fond dodjeljuje osigurana su Zakonom o Hrvatskoj radioteleviziji (3% prihoda od RTV pristojbe), a dodijeljeno je više od 1,5 milijuna kuna neprofitnim pružateljima medijskih usluga.

Inače, dotični ultra-ljevičarski portali već su duže vrijeme na Milanovićevoj platnoj listi. U svibnju ove godine istim su portalima na natječaju dodijeljena sredstva osigurana u 2013. godini kada je Crol.hr dobio 52.434,00 kn, Forum.tm 77.304,00 kn, Kulturpunkt.hr 66.779,00 kn, Lupiga 72.496,00 kn, Tris.com.hr 74.592,00 kn.

U rujnu 2014. Ministarstvo kulture neprofitnim medijima dodijelilo je više od tri milijuna kuna novca poreznih obveznika od čega su portali H-Alter, Forum.tm, Lupiga.com, Kulturpunkt dobili 250 tisuća kuna, a internetski portal VoxFeminae.net i Tris.com.hr dobili su na istom natječaju 170 tisuća kuna dok su portali Crol.hr i Stav dobili po 70 tisuća kuna.

Da bi stvar bila još zanimljivija, svi spomenuti portali imaju vrlo slabu čitanost, što se najlakše može provjeriti na stranici za mjerenje posjećenosti internetskih stranica Alexa.com. Svi dotični portali posjeduju vrlo visoke brojke na rang listi posjećenosti među Hrvatima. Usporedbe radi, naš portal Sloboda.hr trenutno je 223. najposjećenija svjetska internet stranica među Hrvatima, te je time Sloboda.hr daleko posjećeniji od svih dotičnih portala.

Evo kojim su neprofitnim pružatelji elektroničkih publikacija kojima su dodijeljena sredstva Fonda s rangom listom posjećenosti prema Alexi:

crol.hr lupiga forum.tm kulturpunkt portali agencija za elektroničke medije Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija za pružanje elektroničke publikacije