vesna pusić hns radimir čačić josip sapunar kćer daina

Naime, Daina Pusić, kći ministrice Pusić, predsjednice HNS-a jedna je od rekorderki u HAVC-u po pitanju financiranja kratkog igranog filma Zvjerka od 260 tisuća kuna.

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, postala je bivšom potvrdio je to jedan od ključnih ljudi njezine stranke ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Nije to ništa čudno za aktualnu Vladu, jer postajući bivšom ministrica je postala devetom u nizu. Tko će ga znati? Možda Milanović nastoji doći do okruglog broja deset. Ipak, imajući u vidu da je Zlatar Violić prisna sa šeficom hrvatske diplomacije, mora se priznati da je posljednji obračun s njome, najblaže rečeno neobičan.

Doduše, Pusić je jedno političko prijateljstvo već pokopala češući se za vlastitu političku poziciju. Ne treba sezati daleko u prošlost da se čovjek prisjeti kako se (ne)demokratski riješila Čačića. Mori Pusić jedan drugi kamenčić. Naime, Daina Pusić kći ministrice Pusić, predsjednice HNS-a jedna je od rekorderki u HAVC-u po pitanju financiranja kratkog igranog filma Zvjerka od 260 tisuća kuna. Film je financiran, unatoč pomanjkanju iskustva ove mlade dame koje je prije toga iza sebe imala tek jedan kratki studentski film, odnosno vježbu koja je završila na Danima hrvatskog filma.

Tu koprodukciju Londonske škole te vježbe Slonovi financirao je upravo HAVC pod palicom Hrvoja Hribara, a o kojem je naš portal ranije pisao. Zanimljivo, konce u HAVC-u uz Hribara vuče i jedna dama. Ilitiga njegova desna ruka Sanja Ravlić. Ona ima toliko raširene ruke da pobjednika bira sama. Je li to stoga što joj je prijateljica Zlatar Violić, teško je reći. No, jedno je sigurno hrvatska politika, pa čak i onaj dio koji sebe naziva hrvatskom kulturom sve je samo ne kulturan. Jer dok kći ministrice Pusić snima filmove, njezina majka pegla kartice i odlazi na nimalo jefina putovanja vladinim avionom. Da priča bude još apsurdnija kada je riječ o peglanjima kartica četiri ministarstva koja prednjače upravo su ona HNS-ova kojima rukovode Ivan Vrdoljak, Anka Mrak Taritaš, Pusić i Zlatar Violić. Sve od reda dame i gospoda koje nismo birali. Dame i gospoda kojima je Milanović ustupio ministarstva, otvarajući im vrata raja u kojem očigledno uživaju dok hrvatski narod gladuje. Ali reče jedna stara mudra poslovica – tko visoko leti, nisko pada. Hoće li uskoro pasti i HNS-ovci ostaje za vidjeti. Jednako tako, ostaje za vidjeti hoće li se uspavane hrvatske institucije pa čak i premijer Milanović zapitati je li doista Zlatar Violić jedina te ima li što god sumnjivo u dvorištu jedne od najbogatijih hrvatskih političarki Vesne Pusić?