ante tomić

Degutantni samoprozvani novinar i pisac Ante Tomić navodno je napadnut u četvrtak navečer u Splitu kod Doma mladih, gdje se već treći dan održava Festival pričanja priča “Pričigin”, kada su ga navodno, dok je bio u društvu muškarca, uz grube povike napale dvije osobe od kojih je jedan jako udario njegova prijatelja, a njemu je ukraden šešir.

Napad je potvrdila i splitska policija koja je rekla da tragaju za počiniteljima.

U veljači 2014. godine Antu Tomića je netko, policiji još uvijek nepoznat, na splitskoj Pjaci zalio kantom fekalija.

Iako je policija pregledala snimke nadzornih kamera na Pjaci, pa ih čak i objavila tražeći od građana da im pomognu u otkrivanju identiteta počinitelja, do danas još nije utvrdila tko je to napravio.

Od tog je slučaja Ante Tomić na društvenim mrežama dobio nadimak “Govnar”.

Uhićeni napadači

Danas ujutro izvješćeno je da je splitska policija uhitila dvojicu mladića koji su u četvrtak navečer napali novinara i publicista Antu Tomića.

Policija je izvijestila kako je prvi mladić uhićen nakon incidenta, dok je drugi uspio pobjeći, no i njega su pronašli te ga ujutro priveli u policijsku postaju na kriminalističku obradu, nakon čega se očekuje da će ga zajedno s već uhićenim napadačem dovesti na Prekršajni sud.

Ante Tomić napadnut je nešto prije 22 sata dok je bio u društvu prijatelja, kada su mu prišla dva mladića od kojih ga je jedan pokušao udariti u glavu, no kako se on odmaknuo, udarac je primio njegov prijatelj.

Neslužbeno se doznaje kako je udarac bio snažan, jer je napadnuti muškarac zatražio liječničku pomoć u KBC Split, gdje mu je rana sašivena.

U pomoć je odmah priskočio poznati splitski fotograf Feđa Klarić, koji napadače fotografirao.

Izvor: Sloboda.hr/Hina