siget pljačka banke

Iako su cijeli dan stizale informacije da su u zagrebačkom naselju Siget meta policijske akcije narkodileri, a zatim HRT neslužbeno doznaje kako je riječ o policijskoj akciji razbijanja skupine stranaca koji su planirali pljačku banke u Zagrebu. Prema toj informaciji uhićeno je pet ili šest državljana Srbije i Crne gore, a plan je bila pljačka koja je po razmjerima trebala biti veća od pljačke FINA-e.

Zagrebačka policija nije htjela dati informacije o uhićenjima, pravdajući se kako je istraživanje u tijeku, pravdajući se ozbiljnošću akcije. Jedino što su nam iz policije potvrdili da je više osoba uhićeno i dovedeno na ispitivanje u prostorije Policijske uprave zagrebačke. Taj dio Sigeta neko je vrijeme potpuno bio blokiran, a policajci su nosili duge cijevi pa su se i građani uplašili.

Glavna akcija provodi se u garaži pokraj Autokluba Siget gdje su inspektori navodno tražili skriveno oručje, a možda i drogu.

Tijekom javljanja uživo za Dnevnik HRT-a novinara Petra Vlahova s mjesta događaja policija je privela jednog od uhićenih kriminalaca što se vidi iza leđa našeg novinara.

HRT doznaje kako je policija presrela komunikaciju kriminalaca koji su planirali pljačku. Imali su i već pripremljene automobile za bijeg.

Izvor: HRT