reno sinovčić zadar vox

Rano jutros u Zadru je uhićeno osam osoba, među kojima su nezavisni gradski vijećnik Reno Sinovčić i pet poreznih djelatnika. Uhićen je i direktor NK Zadra te Stoja Mučaji.

Riječ je o još jednom slučaju gospodarskog kriminala, poreznim pronevjerama u kojima se osumnjičene tereti za desetak milijuna kuna.

Reno Sinovčić je i prvi čovjek NK Zadra, vlasnik televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala. Lokalni mediji javljaju da je Sinovčić priveden nakon što su mu policajci kombijem prepriječili put na Gaženičkoj cesti.

Mediji podsjećaju da je prije deset godina bio svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, ali i da ga se nazivalo “kraljem ribe na Jadranu” i nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.

Jesu li današnja uhićenja vezana uz slučaj predstečajne nagodbe tvrtke Vox za koju je HRT-ov novinar Dražen Majić u veljači ove godine tvrdio da je protuzakonito provedena, tek ćemo doznati.

U cijelom slučaju interesantno je to što je upravo Stoja Mučaji, krajem 2013. izrazila sumnju u zakonitost većeg dijela dokumentacije u predstečajnoj nagodbi Vox-a. Ona je Ministarstvu financija uputila primjedbe na 21 milijun nepostojećih potraživanja koje je u nagodbi prijavio Renin prijatelj, bivši trener Zadra, Dalibor Zebić. Fina i nagodbeno vijeće procijenili su tada da je sve čisto.

Foto: zadarskilist.hr