udruga blokirani branitelji

Iako su medijski napadi na hrvatske branitelje koji već mjesecima prosvjeduju u ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici sve brutalniji, udruga Blokirani uputila je otvoreno pismo podrške hrvatskim braniteljima.

Pismo naslovljeno na gospodina Đuru Glogoškog predsjednika Udruge 100 postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) prenosimo u cijelosti:

“Uvaženi g. Glogoški,

kad u ove dane pratimo djela nekih medija i slušamo glasove nekih politika , osjećamo potrebu javno izjaviti o čemu se u ovoj našoj, tako teško iskušavanoj zemlji, zapravo radi, tko s kime, zašto i zbog čega se svađa i što ti događaji znače nama svima. Pokušat ću – na ovo pitanje – u ime udruge Blokirani ponuditi odgovor.

Na prvi pogled, čini se da su ovdje oduvijek, jedan narod, a jedan protiv drugog, da jedan narod ima međusobno imaju stare povijesne nerazjašnjene račune i da mrze se međusobno. Da je smisao njihove svađe osvojiti za sebe što više, gdje bi vladali sami i gdje im ostali ne bi smetali svojim prisustvom. No to naprosto nije istina. Nije narod u svađi!

Ovo do krajnjosti površno shvaćanje čitave Hrvatske stvari, ovaj do krajnjosti lažan dojam neće se riješiti nikad sve dok pojedini stranački ili medijski izaslanici, odnosno oni koji su ih opunomoćili, budu podržavali koncepciju jednog naroda, a dvaju, međusobno potpuno različitih, međusobno prgavih strana! No to nije istina. To je smišljena mržnja ideologa koja u narodu ne postoji, koja u narodu nikad nije postojala!

S moje strane riječ je o sukobu vlasti s narodom, nipošto međusobnom sukobu naroda! Riječ je o modelu razjedinjavanja koji koristi moćnik da bi se zadržao na vlasti,a za sukob optužio narod.

Narod je mudar. Dajmo da se čuje princip mudrosti.

Princip koji zagovara pravo na poštivanje, na poštivanje najslabijih među nama, poštivanje bolesnih branitelja, pravo na poštivanje blokiranih, pravo na poštivanje nezaposlenih, pravo na slobodu i dostojanstvo rada, pravo na poštivanje zakona, pravo na poštivanje života u selu, pravo na poštivanje obrtnika, malih poduzetnika, ribara, pravo na poštivanje žena,djece,slabijih,bolesnih, invalidnih, pravo na poštivanje treće dobi, pravo na poštivanje Ustava, pravo na zakone, pravo na slobodan i dostojanstven život u svojoj zemlji, pravo na dobre političare, pravo na predsjednicu svih, pravo na vjeru, pravo na obitelj, pravo na sreću! Pravo na mir! Pravo na rad! Pravo na odblokiranu Hrvatsku!

Drugim rječima čuvajmo se svih pokušaja da zbog skrivenih motiva netko proziva nas, vas, cijeli narod ili cijele grupe obespravljenih na međusobni sukob i međusobnu svađu.

Rješenje je istupiti zajedništvom i međusobnom podrškom protiv svih koji u ljudima izazivaju zlo, izazivaju na mržnju i potiču na sukob.

Stati svom svojom odlučnošću uz svih koji u Hrvatskoj žele prekinuti taj stari začarani krug i obnoviti među ljudima uzajamno poštivanje i volju za suživot i suradnju.

Ne borite se vi samo za sebe, borite se za sve nas! Mi to razumijemo za što se vi borite kroz prosvjed. Borite se za svoje pravo na zakonom zaštićeno dostojanstvo!

Borite se jer ste za zaštitu i obranu slobode bezbrojnim žrtvama platili, vi, narod. Isto kao što se i nezaposleni bore za svoja prava.
Za prava, a ne protiv! Bore se za sve nas!

Vi, branitelji iz Savske zaslužujete naše poštovanje i našu svestranu potporu.

Istu razinu razumijevanja i potpore dajemo cijelom napaćenom hrvatskom narodu, svim nezaposlenima, svim slabo plaćenima, svim obespravljenima, svim blokiranima, svima koji se bore za civilizacijske vrijednosti koje u Hrvatskoj dijelimo i koje nećemo izdati.

Zajedno smo JAČI! Ne dozvolimo da se nešto loše ponovi.

Mi imamo nadu i vjeru!
Mi ne gubimo nadu ! Mi imamo razlog za život! Mi vjerujemo u sveopću odgovornost naroda koji ima pravo na dobro!

Ta nada nam pruža mogućnost da savladamo prepreke.
Mi vama dajemo ruku podrške.

Narod, a to ste i vi branitelji, vi ste naši i mi smo vaši, mi smo Jedno, mi želimo živjeti dostojanstveno, u miru, u demokraciji i u uvjetima suradnje.

Nadu ne gubimo. Odblokirajmo Hrvatsku. 100 % za Hrvatsku!

U ime zajedništva,
udruga Blokirani
Miriam Kervatin
Mario Strinavić”