Zagreb, 09.09.2013 - Osnivacka skupstina zagrebacke Hrvatske zore

Milan Kujundžić na izvanrednoj konferenciji za novinare reagirao je na jučerašnju izjavu predsjednika Josipovića da Hrvatska možda treba nove temelje. Kujundžić Josipoviću poručuje da tko god zna nešto o građevini i statici, zna i da se u temelje ne smije dirati. Predsjednika proziva da je pet godina otkopavao i rušio temelje te da je izgubio svako moralno pravo govoriti o njima.

Nećemo čekati bilo podne bilo ponoć, ako ikada itko najavi da će dirati u temelj hrvatske države, hrvatski narod će reagirati, a ja ću kao budući hrvatski predsjednik prvi izletjeti i reći – u to se ne smije dirati, kazao je Kujundžić.

Josipoviću je spočitnuo i da dva mjeseca prije izbora želi kozmetički dotjerati Ustav. Novi predsjednik će donijeti novi ustav, a neće spavati pet godina kao što je spavao predsjednik na odlasku i sad se, kupujući novi mandat, a po naputku agencije koja je plaćena državnim novcima, sjetio malo kozmetički dotjerivati Ustav, kazao je Kujundžić. Ustvrdio je da je Josipović kao pravnik morao znati da se Ustav ne mijenja dva mjeseca prije isteka mandata.

Govoreći o prosvjedu branitelja, Kujundžić je rekao da je predsjednik s premijerom dopustio da ljudi koji su jednom dali gotovo cijeloga sebe ili veći dio tijela za neovisnu Hrvatsku još jednom moraju umirati na cesti i ledu.

Ministra branitelja Predraga Matića pozvao je da žurno odstupi jer je, kako je dodao, javno priznao da ne može ništa.