ravča, partizanski spomenik, srp i čekić, partizani,Foto: fah

Skandalozna i šokantna vijest dolazi iz mjesta Ravča pored Vrgorca. Naime, tamo je obnovljen spomenik zločinačkoj komunističkoj vojsci iz vremena Drugog svjetskog rata.

Partizani su u Vrgorcu i okolici iza sebe ostavili mnoštvo masovnih pokolja tamošnjih Hrvata. 2012. godine na lokaciji Novo groblje kod Vrgorca pronađena je jedna od mnogih masovnih grobnica žrtava partizanskog terora. Godinu nakon otkrića grobnica, žrtve su ekshumirane.

Prema podacima kojima raspolaže Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku i Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i prema iskazima svjedoka kojima raspolaže Uprava za zatočene i nestale, samo na lokaciji Novo groblje u Vrgorcu su partizani u siječnju 1945. godine ubili i u dvije masovne grobnice pokopali oko 40 ljudi, uglavnom civila. Među žrtvama je bilo i više žena. Pokolj se dogodio krajem siječnja 1945. godine.

Poznata je također činjenica da su partizani 15. lipnja 1942. godine, dana koji je poznat i kao vrgorački crni dan, strijeljali 30-ak građana Vrgorca na lokalnom gradskom groblju, uglavnom civila, među kojima i 9 žena.

Radove obnove spomenika partizanima vodio je SDP-ov predsjednik Mjesnog odbora Ravča, Gojko Trlin, inače poznati tamošnji član Partije.

S obizirom na reakcije povodom otkrivanja ploče hrvatskim braniteljima u Jasenovcu, koje su prelazile sve granice histerije i paranoje, pitamo se hoće itko od velikih boraca za “ljudska prava” reagirati sada kada se obnavlja spomenik dokazanim ratnim zločincima i to pod simbolom, ni manje ni više nego – srpa i čekića.

Klikni LIKE ako smatraš da spomenik komunističkim zločincima treba ukloniti!

Izvor: Sloboda.hr