pajicic 222

Članovi Stožera za obranu Grada Vukovara nedavno su počeli s novom akcijom – postavljanjem plakata diljem Hrvatske na kojem je fotografija hrvatskog branitelja- dragovoljca, koji je u vrijeme rata bio maloljetan(!) Darka Pajičića, a kraj toga postavili su i drugi plakat na kojem je pisalo – “Niko ne sme da vas bije sem hrvatske milicije”. Riječ je o branitelju kojem je jedan hrvatski policajac, navodno Srbin, razbio pola glave, jer se Pajičić usudio skinuti dvojezičnu ploču u Vukovaru. Pretučen je poput “vola”, te će se od zadobivenih ozljeda još dugo oporavljati. U želji da upozore javnost na ovu brutalnost, Stožer je postavio plakate. U mnogim gradovima oni i dalje stoje, mogu se vidjeti, ali ne i u Koprivnici. Naime, u ovom su gradu prošli tjedan policajci dobili zapovijed da ih – skinu! I skinuli su ih. (Vlast je vlast, odnosno sila je sila!). Međutim, kad su poskidali plakate trebalo je nekoga i optužiti za “kriminalno djelo”. I što se dogodilo? U koprivničkim medijima čitamo i priopćenje policije. A ono glasi (Mali Podravski, 21.ožujka 2014., str.17.): “U prijepodnevnim satima 18. ožujka u Koprivnici na Trgu bana Jelačića i u Ulici hrvatske državnosti uočena su dva plakata određenog neprimjerenog sadržaja”, priopćio je glasnogovornik koprivničke policije Dražen Laljek, te dodao kako “kriminalističkim istraživanjem na okolnosti postavljenih plakata nisu (sic!) utvrđeni elementi prekršaja narušavanja javnog reda i mira”.

(Hoće li se nakon ove izjave javiti ministar branitelja, koji je inače svakom loncu poklopac?)

pajicic 111

I što sad? Koprivnički branitelji, ali i ne samo oni, bili su iznimno uznemireni tim činom, jer su policajci skidali (ne samo dva!) plakate po gradu u “pola dana”, kao da je riječ o neprijateljima hrvatskog naroda, kao da se taj Pajičić kao dragovoljac u Vukovaru borio za četnike, a ne za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Da smo imalo zločesti na ovo bi dodali tek samo jedno- “za sve je kriva rakija!”.

No, nije sve to tako nevino i bezazleno kako se čini. Ne samo u Koprivnici, već i drugdje, hrvatskim braniteljima se ponovno izmišljaju razne optužnice, zove ih se na informativne i ine razgovore, jednom riječju ti “povlašteni ljudi”, kako ih poneki nazivaju, opet su na udaru, a nitko ih ne štiti.

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Ne možemo ni zamisliti da bi policija skidala fotografije zločinca Broza prigodom raznih obljetnica (poglavito u Kumrovcu) ili pak da bi nekome oduzela jugoslavensku zastavu sa zvijezdom petokrakom. Fotografije, majice i razne suvenire iz doba komunizma, bez problema, možete naći i kupiti i na svim sajmovima.

“Za sve je kriva – rakija!”

Autor: Mladen Pavković
Foto: Facebook