u ime obitelji peticija

Nakon Referendum o ustavnoj definiciji braka u Hrvatskoj  iz prosinca 2013., na kojem je 65,87 posto državljana RH izjasnilo žele li da se u Ustavu definira kako je brak zajednica žene i muškarca, Udruga U ime obitelji pokrenula je peticiju da se brak, kao zajednica žene i muškarca, zaštiti na području cijele Europske unije.

”Poštovani,

pozivamo Vas da poduprete europsku građansku inicijativu (EGI) “Mama, Tata & Djeca” kojom tražimo od Europske komisije (EK) da zaštiti brak i obitelj na razini cijele Europske Unije (EU) kao zajednicu muškarca i žene, i to zajednicu utemeljenu na braku i/ili potomstvu!

Iako smo kroz narodni referendum 2013. godine brak zaštitili kao zajednicu žene i muškarca, EK je trenutno, nažalost, usmjerena na izjednačavanja braka i drugih oblika zajednica “odozgo”. To pokazuje i izjava Fransa Timmermansa, potpredsjednika EK, iz lipnja 2015.: “Komisija je trebala otići korak dalje i poduzeti nešto kako bi sve države članice Europske unije mogle legalizirati istospolne brakove i izjednačiti ih s drugima.

Prikupljanjem potpisa na razini cijele EU, želimo stvoriti snažan pritisak na EK da sukladno Uredbi o EGI pokrene postupak donošenja zakona koji će definirati brak i obitelj u svim zakonima na razini EU. Ako EK pak ne posluša više od milijun svojih građana, onda će im morati obrazložiti takvu odluku. Potpisi za inicijativu “Mata, Tata & Djeca” se već aktivno prikupljaju u svim državama članicama EU, a do 11. prosinca 2016. potrebno je prikupiti potpise najmanje milijunpunoljetnih građana EU.

Inicijativu je moguće potpisati na dva načina: 1. Online putem interneta ili 2. Na papirnatom obrascu.

1. POTPIŠITE ONLINE
Pozivamo vas da inicijativu potpišete online , te da dijelite link za potpisivanje svojim kontaktima preko emaila i društvenih mreža:
https://signatures.mumdadandkids.eu/oct-web-public/signup.do?lang=hr

2. PRIKUPLJANJE POTPISA NA PAPIRNATIM OBRASCIMA
Potpisi za Inicijativu se mogu prikupljati i na papirnatim obrascima . To je posebno pogodno za osobe koje nemaju pristup internetu a željeli bi se uključiti u ovu inicijativu.
Isprintajte papiranti obrazac kojeg možete skinuti u PDF formatu s adrese:
http://www.mumdadandkids.eu/files/home/PAPER%20FORMS/Hrhrpaperform_thefinal.pdf
i prikupite potpise od vaših ukućana, susjeda, članova udruge, molitvene zajednice, župe…

Više o EGI “Mama, Tata & Djeca” možete saznati na www.mamatataidjeca.eu .

Zauzmimo se opet za brak kao zajednicu žene i muškarca, koju smo zajedno zaštitili hrvatskim Ustavom!

S poštovanjem,

Udruga U ime obitelji

Udruga U ime obitelji, Ulica kralja Zvonimira 17 , Zagreb, Grad Zagreb, 10000 Ukoliko više ne želite primati naše obavijesti kliknite na odjavu.

P.S. U nastavku donosimo neke važne praktične informacije:

• VRLO VAŽNO – Molimo vas da OBAVEZNO pročitajte kratke, ali važne upute o prikupljanju potpisa na adresi:
http://uimeobitelji.net/wp-content/uploads/2016/07/OBAVEZNE-UPUTE-za-prikupljanje-potpisa-za-EGI-Mama-Tata-Djeca.pdf

• Za prikupljanje potpisa npr. u kući, kod prijatelja ili na poslu NE trebate ishoditi neku posebnu dozvolu kao kod referenduma. Međutim ako potpise prikupljate na javnim površinama – tada je potrebno ishoditi dozvolu od gradskog komunalnog ureda!

• PRIKUPLJAJTE POTPISE U ŽUPAMA – Javite se svojem župniku, koji je informiran o ovoj inicijativi, i organizirajte prikupljanje potpisa prije i nakon svetih misa, pogotovo nedjeljom.

• Papirnate obrasce s potpisima treba poslati poštom najkasnije do 5. 11. 2016. na adresu: Udruga U ime obitelji, Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb, Hrvatska

U papirnatom obrascu u polju “ BORAVIŠTE ” treba osim ulice, broja, mjesta, poštanskog broja, OBAVEZNO upisati i državu! Obavezno to SPOMENITE I POTPISNIKU !

• Prijavite se za volontiranje za prikupljanje potpisa:
http://uimeobitelji.net/za-volontere-2/

• Pošaljite nam slike prikupljanja potpisa na [email protected]

Izvor: Sloboda.hr
Foto: Narod.hr