milanka opačić ministarstvo djelatnici

Djelatnici resora Milanke Opačić dobro su se zabavili na putovanju u Beogradu. Po fotografijama koje donosimo – i predobro.

Sve je više argumenata koji idu u prilog tezi da u hrvatskoj politici ne postoji niti jedan resor u kojem nema afera. Da je tome tako hrvatska javnost svjedoči gotovo svakodnevno. A kada bi se pak morao birati ministar ili ministrica u čijem ih resoru ima najviše tada bi to jamačno bio veliki i ozbiljan problem. Posljednjih dana, afere tako potresaju ministarstvo socijalne politike i mladih kojim upravlja SDP-ova Milanka Opačić. O nelogičnostima u njezinom ministarstvu, učestalo progovaraju i sami djelatnici koji nisu zadovoljni smjerom u kojem Opačić ide. No, ne brine Opačić za neistomišljenike sve dok ima političku zaštitu čelnog čovjeka svoje stranke Zorana Milanovića. U njezinom resoru ovih su dana na račun poreznih obveznika javnosti servirali još jedan biser slaveći Dan žena. Djelatnici Ministarstva portalu Dnevno.hr dostavili su fotografije na kojima se u razuzdanom i pijanom stanju nalazi ravnatelj splitskog Doma za nezbrinutu djecu Maestral, a riječ je o Miljenku Grabaru koji se očito ponesen glazbom toliko zanio da se uspeo na stol. Slike su snimljene u beografskoj kafani Džentlmen i dama.

U srpskoj metropoli družili su se naime djelatnici splitskog i osječkog Doma za nezbrinutu djecu Klasje. Ekipa se opuštala nakon posjete beogradskome Domu za decu. Grabar je, kako saznajemo ekipu nakon formalnog dijela odveo na neformalni team building. A sugovornik portala Dnevno.hr i djelatnik ministarstva pita se je li to stoga što su se u SDP-ovoj maniri poželjeli ugledati na uglađeni zapad. Postavlja se u ovoj priči još jedno pitanje, pa sugovorniku portala Dnevno.hr nije jasno je li ministrica Opačić djelatnike svojega resora poslala da uvezu praksu iz Srbije? Provode li se i na ovaj način i članovi vlade? Je li to politika štednje o kojoj se progovara, a koju provode SDP-ovi ravnatelji domova?

milanka opačić ministarstvo djelatnici

Valja ovoj priči dodati da je Grabar blizak prijatelj splitskog SDP-ova gradonačelnika Ive Baldasara. Je li mu ta prijateljska veza trasirala put prema ravnateljskom mjestu u Maestralu, nije jasno niti sugovorniku portala Dnevno.hr. No, samo po sebi zanimljivo je kako ministarstvo Milanke Opačić uvlačeći se čak i u sukobe interesa odlučuje o ravnateljima u domovima.

I ako ste kojim slučajem pomislili da je ovo tek jedno putovanje, team buildinzima se u ovome resoru ne nadzire kraj. Sljedeća destinacija na koju se spremaju jest Crna Gora, a sve bi to dakako trebalo koristiti razvoju socijalne skrbi u Hrvatskoj. Na koncu, sugovornik ističe sastanak djelatnika Doma kojega je ravnatelj Grabar organizirao po povratku iz Beograda, a na kojem je prijetio kako će s njime imati posla onaj tko detalje ovoga putovanja iznese u javnost. S putovanjima razularena ekipa uz podršku ministrice Opačić ne misli stati jer ona planira podržati primjere razvoja iz susjednih zemalja Srbije i Crne Gore, a osoba koja u toj akciji uživa svo njeno povjerenje, prema kazivanju dobro upućenog sugovornika upravo je ravnatelj Grabar.

Autor: Iva Međugorac/Dnevno.hr