x66160700717686335_11

U vikendici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na Slava Gori kod Samobora policajci su pronašli bogatu kolekciju umjetničkih slika, piše današnji “Jutarnji list”.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o kolekciji od više stotina slika, većinom suvremenih hrvatskih autora, od Murtića do Berbera. Neke su slike bile na zidovima, dok su druge pronađene na skrovitom mjestu u vikendici.

Jutarnji navodi da je pokrenuta nova istraga kako bi se utvrdilo kako je Bandić došao do tih umjetnina. Istražitelji žele utvrditi jesu li to bili darovi, je li gradonačelnik sam ulagao u umjetnine te posjeduje li papire tih umjetnina kako bi mogao dokazati njihovo porijeklo.

Bandić naime u svojoj imovinskoj kartici nije naveo te umjetnine, ni slike niti grafike.

Dosad se uopće nije znalo da je gradonačelnik Bandić ljubitelj umjetnosti i umjetnina, piše Jutarnji list. Češće ga se povezivalo sa skupocjenim satovima koje je nosio i u javnosti, pa je pod pritiskom javnosti u imovinskoj kartici naveo da posjeduje nakit: tri lančića, tri prstena te sedam satova.

Podsjetimo, pretraga vikendice obavljena je jučer. Pet sati istražitelji policijskog USKOK-a bili su u vikendici zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovim odvjetnikom Krešimirom Krsnikom. Tamo su ih pronašle i kamere HRT-a, a jučer smo objavili i ekskluzivne snimke. Nakon pretrage vikendice Bandićev odvjetnik rekao je za HRT da nije pronađeno ništa spektakularno.

Pokaže li se točnim neslužbena informacija da je riječ o stotinama slika, onda je to suprotno tvrdnjama Krsnika. U tom slučaju ipak je spektakularno. On bi bio treći pritvorenik Remetinca sa velikom kolekcijom slika, nakon bivšeg premijera Ive Sanadera i bivšeg čelnika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića.