papa franjo tweet

Čelnik čiji tweetovi se najviše prosljeđuju ili se na njih odgovara je papa Franjo (@Pontifex) koji ima 14 milijuna pratitelja na devet jezika, po ispitivanju koje je u srijedu objavio savjetnički ured Burson-Marsteller.

Ministri vanjskih poslova koriste Twitter kao virtualnu mrežu za komunikaciju s kolegama uspostavljajući međusobne odnose, otkriva ispitivanje nazvano “Twiplomacy”. U tom području francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius najbolje je povezan šef diplomacije: održava odnose na Twitteru s 91 čelnikom.

Drugo mjesto zauzima služba za vanjske odnose EU-a sa 71 međusobnim odnosom ispred švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta, sa 68 međusobnih odnosa s ostalim čelnicima na Twitteru.

twitter rr

U godinu dana broj računa Twitter među vladama porastao je 28 posto, po ispitivanju koje je analiziralo 643 službenih i osobnih računa šefova država i vlada u 161 zemlji. Trideset dvije zemlje, većinom u Africi i području Azija-Pacifik, nisu prisutne na Twitteru.

Najviše se prati Twitter račun @BarackObama (43 milijuna sljedbenika) što je račun kampanje američkog predsjednika a ne njegov predsjednički račun.

Slijedi papa Franjo s 14 milijuna sljedbenika.

Ispitivanje mjeri i “retvitanje”, prosljeđivanje tweetova i odgovore na njih. Papa je prvak na tom području.

Izvor: narod.hr