turudic

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić u emisiji Novi dan televizije N1 kazao je kako je u vrijeme odlučivanja o uhidbenom nalogu za Josipa Perkovića politički pritisak na njega bio jasno vidljiv, a kako je taj pritisak vršio premijer Zoran Milanović.

Komentirao je i smjenu s mjesta predsjednika Izbornog povjerenstva Grada Zagreba: “Još ne znam zašto se to dogodilo, nisam se time niti bavio nakon što mi je predsjednik Vrhovnog suda obznanio odluku. Shvatio sam to kao gotov čin. To je znak jednog nepovjerenja, da me se optužuje, da se sumnja u moje povjerenje, da bih krao glasove. Rečeno mi je, usput, da je to zbog moje polemike s predsjednikom Josipovićem”.

Osvrnuo se i na uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te ocijenio kako ono nije politički motivirano, prenosi Narod.hr.

“DORH je utvrdio da postoji sumnja da su te osobe počinile kaznena djela i one će dobiti pravo da se brane, ja tu ne vidim politički proces”, ustvrdio je Turudić.

Na pitanje vidi li se na poziciji ministra pravosuđa u budućoj vladi Tomislava Karamarka, Turudić odgovorio je da ukoliko bi se bavio politikom, onda se ne bi bavio pravosuđem.

“Nikad ne reci nikad, ali za sada ne razmišljam o tome. Bez lažne skromnosti, kada bih dobio takvu ponudu, sigurno bih razmislio o njoj, ali danas ne znam kako bih odgovorio”, kazao je Turudić.

Snimku razgovora možete pogledati ovdje.