thompson, slunj, dan pobjede, olujaFoto: fah

Ove godine u Kninu neće biti Marka Perkovića Thompsona. Pjevat će u Slunju, a mediji se već danima se bave špekulacijama oko toga koliko će Thompson “zaraditi” na tom koncertu. Tim povodom je Marko Perković Thompson bio gost dnevnika na N1 televiziji. Intervju prenosimo u cijelosti:

Već danima se mediji bave cijenom vašeg koncerta u Slunju. Hoćete li za taj nastup primiti ikakav honorar?

“Ne da neću primiti honorar, nego ga nisam uzeo niti jednom od 1995. pa sve do ove godine. Tako će biti sve dok ću moći nastupati na Danu pobjede. Držao sam da bi takva gesta trebala biti moja stvar, ali pošto sam prozvan od nekih medija moram istaknuti da je to moj dar. A pridružio mi se i moj kum Mate Bulić.”

Znači za koncerte u Kninu isto niste primali honorar?

“Nisam dobio nikakav honorar. To sam poklonio Danu pobjede.”

Zašto ste se ove godine odlučili pjevati u Slunju, a ne u Kninu i je li Vas iz Knina uopće netko zvao?

“Nije me službeno iz Knina ove godine nitko pozvao. Dan pobjede bi po meni trebalo slaviti svugdje. To je poruka koju smo mi iz Čavoglava slali godinama. Knin je najveća simbolika i to treba ostati. Ali ne bi se smjela stvarati atmosfera da ako nismo u Kninu ili Čavoglavama da nismo slavili Dan pobjede. Zato smo sada odlučili ići u druga mjesta, pokloniti se tim gradovima i mjestima koja su podnijela najveću žrtvu. Mislim da je to važno naglasiti i to je eto poruka mene i moje ekipe koja svake godine pokušava sve bolje i bolje proslaviti taj dan.”

Ipak, za koncert u Slunju treba određen novac, a znamo da ga grad baš i nema. U Kninu je pak drugi koncert. Oba koncerta sufinancira Ministarstvo branitelja. Je li to možda ipak pretjerano razbacivanje novcima?

“Držim da je Dan pobjede jedan od najvećih datuma u našoj povijesti. Koliko će netko potrošiti zaista nisam nikad ulazio u to niti želim. Ove godine imamo više mjesta gdje će se slaviti Dan pobjede – Imotski, Škabrnja… I to je dobro, to smo mi cijelo vrijeme najavljivali. Ne mogu, niti želim, niti me zanima koliko će ta mjesta izdvojiti.”

Prošle ste godine dobili prekršajnu prijavu zbog uzvika Za dom spremni, zbog čega koristite taj pozdrav koji izaziva prijepore u društvu i kompromitiran je jer se koristio za vrijeme NDH?

“Ta pjesma je nastala u Domovinskom ratu. Pjevam pjesmu koja je bila simbol Domovinskog rata i danas njeguje sjećanje na Domovinski rat i ne vidim da sam išta prekršio. Vidjet ćemo što će sud na kraju odlučiti. Ja sam Čavoglave pjevao i prije dana Domovinske zahvalnosti u Kninu i poslije. I nisam nikad dobio prekršajnu prijavu. Zašto baš na taj dan u Kninu jesam…”

Mislite li da Vas baš zato nisu zvali ove godine u Knin?

“Ne mislim da je to točno. Trebate njih pitati zašto me nisu zvali. Ja sam redovno nastupao tamo s Bojnom Čavoglavom. I ne nastuputi s tom pjesmom na Dan pobjede… Ne znam što bih onda trebao izvoditi. ”

Zbog čega izbjegavate svjedočiti u procesu u slučaju Fimi medija zbog čega će vas u rujnu na to svjedočenje dovesti policija? Podsjećamo u optužbi stoji da vam je HDZ-e iz tzv. crnog fonda platio da ne pjevate?

“Ne, ne. Imao sam namjeru doći, bio sam spriječen i doći ću kao i prije kad me se pozvalo. Netočno je da namjerno nisam htio i izbjegavao.”

Izvor: Sloboda.hr/N1