marko perković thompson

Najpopularniji hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson priprema 12 novih pjesama koje će svjetlo dana ugledati oko Uskrsa,

Povodom 25 godina uspješne karijere Marko Perković Thompson dao je kraći intervju televiziji CMC. Najviše je govorio o antologiji Bog – obitelj – domovina.

“Puno toga se dogodilo u ovih 25 godina. Puno pjesama, dobrih pjesama…  Moja publika je prepoznala moj rad, održala me je tih 25 godina i zbog toga se moram potpuno uozbiljiti i raditi možda još 25 godina”, rekao je Thompson.

Ukupno 57 njegovih najvećih hitova nalaze se na 4 CD-a uz bogato opremljenu knjigu za koju su tekstove napisali pijanistica Eva Kirchmayer – Bilić i dr. pater Mijo Nikić.  Izdanje je upotpunjeno s brojnim fotografijama i pobrojanom diskografijom.

“Ima lijepih pjesama ovdje. Spoj su domoljubnih, duhovnih i životnih tema. To je ono čime sam se ja bio zaokupirao cijelo vrijeme i na čemu sam radio. Sve u svemu, to je jedna zanimljiva priča”, rekao je pjevač.

Na izdanju su se našli hitovi koji su obilježili njegovu karijeru kao što su: “Bojna Čavoglave”, “Neka ni’ko ne dira u moj mali dio svemira”, “Geni kameni” (u live verziji), “Lijepa li si”, “Uvijek vjerni tebi”, “Iza devet Sela”, “Moj Ivane”, “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova”, “Moj dida i ja”, “Reci brate moj” i mnoge druge.

Na pitanje bi li nešto promijenio u karijeri da se može vratiti na početak, kratko je rekao:

“Bih! Svašta bih mijenjao, ali možda nije sada trenutak da o tome govorim”, rekao je Thompson.

O novom albumu kojeg snima izjavio je:

“Slažem nove pjesme, novi materijal, novu priču koja će biti, vjerujem, interesantna. Može se reći da će to biti jedan nastavak svega ovog, ali s novim aranžmanima i novim pričama.  Uglavnom, plan je napraviti i 12 novih pjesama, a album bi trebalo biti gotov oko Uskrsa. Ima puno prostora u povijesnim, duhovnim, životnim i socijalnim temama. Tu se ja nalazim i vidim. Imam potrebu poručiti svojom pjesmom i sve to skupa uvezati u jednu lijepu melodiju, onako kako sam stilski i do sada radio. To mi je izazov raditi i tako ću nastaviti raditi”, zaključio je Marko Perković Thompson.

Izvor: Sloboda.hr/CMC/Cro-portal
Foto: CMC