thompson sisak koncert

Desetak tisuća ljudi okupilo se, u subotu 11. lipnja ispred sisačke katedrale, na humanitarnom koncertu Marka Perkovića Thompsona kako bi podržalo potrebite studente Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“.

Drugi puta u godinu i pol dana brojni Siščani i gosti pristigli iz cijele Hrvatske i ovoga su puta pokazali svoje veliko srce i želju za pomoći.

Koncert je započeo nastupom zborova mladih s područja Sisačke biskupije, a na početku okupljene je pozdravio i sisački biskup Vlado Košić zahvalivši im što su svojim dolaskom i donacijom pomogli u školovanju stipendista Zaklade.

thompson sisak koncert

Svi izvođači odrekli su se svojih honorara u korist Zaklade, te su tako i sami postali dio mreže prijatelja koji se susreću u nesebičnom darivanju, onih koji daruju i studenata kojima je taj dar namijenjen. Dio mreže su i brojne druge osobe iz javnog života poput Ivice Kostelića, Mladena Markača, Nike Kovača, Ante Gotovine, Nike Kranjčara, Marijane Petir, a u mrežu prijatelja se može uključiti bilo tko, tko ima mogućnosti i želju ulagati u budućnost mladih uspješnih ljudi.

Biskupijska Zaklada kroz proteklih šest godina usmjerava svoj rad kako bi što više studenata, do sada njih više od tri stotine, dobilo priliku da osiguraju budućnost sebi, svojoj obitelji i Domovini.

thompson sisak koncert

Izvor: Sloboda.hr
Foto: Sisačka biskupija