marko perković thompson lipik

U organizaciji NK Lipik 1925 povodom obilježavanja 90. godišnjice postojanja nogometa u Lipiku na lipičkim bazenima 4. srpnja koncert je održao Marko Perković Thompson. Prema našim procjenama bilo je oko 2000 ljudi koji su u dva i pol sata uživali u emotivnim pjesmama koje veličaju ljubav, vjeru i Domovinu.

Thompson je na koncertu izveo pjesme sa zadnjeg albuma Ora et labora (2013), ali i neke od najvećih hitova iz svoje više od dva desetljeća duge karijere. Prilikom izvedbe jedne od najuspješnijih pjesama s posljednjeg albuma, ljubavne balade „Samo je ljubav tajna dvaju svjetova“ dogodilo se i malo iznenađenje u publici. Prvi strijelac NK Lipik 1925 u sezoni 2014/15 Kristijan Ivandić zaprosio je svoju djevojku Anetonellu Arland, a Compasov objektiv se sasvim slučajno našao u njihovoj blizini i zabilježio taj trenutak i njezino „Daaa!“.

Još jedna zanimljivost je i objava fotografije za vrijeme koncerta na Facebook stranici Marka Perkovića Thompsona koja je prikupila preko 5,5 tisuća lajkova. Gostovanje velikih zvijezda, kakva Thompson zasigurno jest i samo po sebi donosi dodatnu promociju.

marko perković thompson lipik

U osvrt na početke sporta u Lipiku i povijest nogometa recimo da su gosti lječilišta vjerojatno prvo u Lipiku na početku 20 stoljeća zaigrali tenis, a prvi nogometni klub u Lipiku koji je nosio naziv „Olimpija“ osnovan je u ljeto 1925. godine.

Izvor: compas.com.hr