branitelji josipović stožer klemm marko rakar Ku Klux Klan

Marko Rakar, poduzetnik i bloger, na svom Facebook profilu podijelio je sliku Pokreta Occupy Croatia koji je jučerašnji skup branitelja Jedan križ jedan život usporedio s Ku Klux Klanom. Riječ je o posebnom gafu ako se u obzir uzme da je Rakar – u timu Ive Josipovića za novi predsjednički mandat.

Spornu sliku na kojoj se nalazi Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije, jedan od organizatora braniteljskog prosvjeda u Savskoj ulici i vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security, pogledajte ispod.

branitelji josipović stožer klemm marko rakar Ku Klux Klan

„Može ga biti sram, pa to je diskriminacija. Kod mene u tvrtki rade svi, bez obzira na nacionalnu pripadnost i rasu“, rekao je Klemm za Direktno.hr.

Dodao je kako to puno govori o onome u čijem je timu. „Niti on, a niti onaj koji ga je uzeo u tim nema pijeteta prema hrvatskim braniteljima“.

Podsjetimo, branitelji su mimohodom sjećanja po centru Zagreba, skupom na Trgu bana Jelačića pod nazivom „Jedan križ jedan život“ i milenijskom fotografijom ispred katedrale upozorili na problem suicida hrvatskih branitelja, ali i ignoriranje tog problema od strane državnih institucija.

„Dobro je Đuro Glogoški jučer rekao, svaki križ je jedan hrvatski branitelj koji se ubio“, zaključio je Klemm.

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida, jučer je rekao kako svaki treći dan jedan branitelj počini suicid, a da si je do sada preko 3000 branitelja oduzelo život. On je također komentirao spornu fotografiju.

>>> Ivo Josipović osuđen za veleizdaju: Počinio je golemu štetu hrvatskim nacionalnim i državnim interesima

„Ja jednostavno ne bih želio komentirati takve tipove. Mi smo našu poruku jučer pokazali kada smo pokazali kakav je odnos državnih institucija prema hrvatskim braniteljima. Takvi pojedinci su ti koji nanose štetu“, rekao je Glogoški.

Iako nije htio previše komentirati aktualnog predsjednika i kandidata za drugi mandat Ivu Josipovića, nije ostao bez komentara.

„Mislim da bi se trebao očitovati gospodin u čijem je timu dotična osoba“, zaključio je Đuro Glogoški.