čavoglave, thompson, adventFoto: Snimka zaslona

Čavoglave ruše predrasudu kako su adventska događanja rezervirana samo za velike gradove. Treću godini zaredom u malom mjestu u dalmatinskoj zagori priprema se prava božićna priča.

Vrhunac Adventa svakako je uprizorenje živih betlehemskih jaslica. Kroz cijelu priču proveo nas je Marko Perković Thompson.

“Pozivamo naše ljude, prijatelje iz Splita, iz Drniša, da osjete malo taj ugođaj Božića i u našem kraju. Svi zajedno smo odlučili napraviti sve da i naša djeca i mi svi zajedno doživimo taj adventski ugođaj onako kako se to zna i u drugim krajevima”, kazao je Thompson.

Mnogo ljubavi, složnih ruku ali i volje, ovaj kraj pretvorilo je u zimsku bajku. Pored novoizgrađene crkve Hrvatskih mučenika, podignut je i Betlehem, za koji se zaista trebalo potruditi da zasvijetli u punom sjaju.

Iz godine u godinu sve više posjetitelja dolazi iz svih krajeva Hrvatske vidjeti Božić u Čavoglavama. Iako su se naučili da kroz njihovo mjesto prođe i na stotine tisuća ljudi za vrijeme Oluje, sada su nešto skromniji, no ipak ističu da za sve ima mjesta.

Uz bogatu kulturnu ponudu tu je i gastro ponuda jer mještanima je najvažnije da nitko ne ode od njih, gladan i žedan.

“Ruka dobrodošlice je u nas uvik prisutna, pa tako svi koji dođu dočekani su onako kako se gosti i dočekuju”, kazao je Thompson, a prenosi Nova TV.

Što još možete pronaći na Adventu u Čavoglavama pogledajte u video prilogu.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr