vrijeme sunčano

Sunčano i toplo vrijeme s temperaturama koje će mjestimično prelaziti 24°C zadržat će se u cijeloj Hrvatskoj sve do petka kada nam stiže kratko pogoršanje sa zahlađenjem i mjestimičnim kišama, piše tportal. U nedjelju će opet biti ljepše i toplije.

U utorak će posvuda biti djelomice do pretežno sunčano. U unutrašnjosti ujutro i prijepodne mjestimice uz više oblaka moguća je slaba kiša ili poneki pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 6 do 10, a na Jadranu od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 18, a na Jadranu od 18 do 23°C.

U srijedu će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčano ili vedro, tek ponegdje u unutrašnjosti uz prolazno umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 18 do 23°C.

U četvrtak će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčano ili vedro, tek ponegdje u unutrašnjosti uz prolazno umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab jugozapadnjak, a na Jadranu slabo jugo, na sjeveru i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24°C.

U petak ujutro posvuda će biti pretežno sunčano. Tijekom dana se očekuje postupan porast naoblake koji će najprije zahvatiti zapadne, a do kraja dana istočne i južne krajeve zemlje. Postupnim porastom naoblake povećavat će se mogućnost za mjestimičnu kišu ili lokalne pljuskove. Glavnina oborine očekuje se navečer i u noći na subotu. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu puhat će umjeren jugozapadnjak, a u Dalmaciji jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 18 do 23°C.

U subotu ujutro još će posvuda biti pretežno oblačno uz mogućnost za mjestimičnu kišu ili pljuskove. Već prijepodne očekuje se prestanak oborina i postupno razvedravanje tako da će poslijepodne posvuda biti barem djelomice sunčano. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 6 do 9, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 13 do 18°C.

U nedjelju će ponovo posvuda pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. Vjetar će postupno slabiti. Ponovo će biti toplije.