Udarcima sjekirom po glavi pijani 43-godišnjak je u srijedu navečer na zagrebačkoj Peščenici ubio dijete i teško ozlijedio njegovu majku, svoju bivšu suprugu, da bi se potom odvezao do autoceste gdje je počinio samoubojstvo.

Iz zagrebačke policije u četvrtak su objavili kako su nešto prije te iza 20.30 sati zaprimili više poziva koji su upućivali na nasilje u obitelji na području Peščenice.

Prvi poziv uputila im je spomenuta žena u dobi od 42 godine te prijavila zlostavljanje od strane “najvjerojatnije alkoholiziranog” bivšeg supruga starog 43 godine.

Nakon toga, uslijedila su još dva poziva, jedan o svađi na cesti, a potom i nanošenju ozljeda sjekirom.

U policiji ističu kako su odmah po prvom pozivu izašli na mjesto događaja te utvrdili da je 43-godišnjak sjekirom zadao udarce u područje glave djetetu i njegovoj majci, koji su pronađeni u teškom stanju.

Policajci su im odmah počeli pružati prvu pomoć da bi potom, po dolasku Hitne pomoći, žrtvama liječnička pomoć bila pružena u zagrebačkim bolnicama.

Ubrzo je policija utvrdila da je počinitelj ovog nasilja automobilom tada još nepoznatih registracija pobjegao u nepoznatom smjeru, a naknadno joj je javljeno o smrtnom stradavanju muškarca u prometnoj nesreći na autocesti A3.

Na mjestu nesreće zagrebačko tužiteljstvu i policija proveli su očevid te je utvrdili kako je riječ o samoubojstvu.

Rano jutros dobili su informaciju kako je dijete umrlo zbog zadobivenih ozljeda.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd