vu-zastava_vukovar2

Zovete nas barbarima, divljacima i drugim pogrdnim imenima. Smatrate li nas doista nižom klasom ljudi jer smo se “usudili” mimoići Vas i Vašu stranku i jer smo izravno zamolili narod za pomoć?! – stoji u priopćenju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

U nastavku priopćenja stoji:

Tvrdite da srpskoj manjini pokušavamo uskratiti prava. To nije istina! Nemamo želju i namjeru niti jednom pripadniku srpske manjine umanjiti osobna prava, otežati mu život ili ga izgoniti iz doma.

Naš cilj je sa zidova grada Vukovara ukloniti laž. Laž o gradu bratstva i jedinstva. Laž o gradu u kojem su razaranja, ubojstva i nasilje nedavne prošlosti zaboravljeni. Gospodine Milanoviću, ako nam ništa drugo ne vjerujete, vjerujte nam ovo: “Mi zaboraviti nećemo, jer mi zaboraviti ne možemo!”

Ne vidimo korist dvojezičnih znakova. Ne vjerujemo da živote srpske manjine čine boljim, a neupitno je da suživot ne čine lakšim. Nama ova ćirilična znakovlja izgledaju kao pokušaj pružanja ruke susjednoj nam državi u trenutku kad nas ista proziva zločincima protiv čovječnosti, odbija preuzeti ikakvu odgovornost za vlastita zlodjela i šalje četničke jedinice da lutaju svijetom u potrazi za novim žrtvama, krimskim Ukrajincima i Tatarima.

Odbijamo biti figura u Vašim političkim igricama! Mi smo ljudi, žrtve nasilja i Vi ste, Bože pomozi nam, naš jedini premijer.

Dužnost Vam je štititi naša prava pa makar nisu manjinska! Dužnost Vam je pred Europom i svijetom zastupati nas i naše interese, stati na našu stranu i boriti se za hrvatskog čovjeka!

Ako smatrate da smo u krivu, dužnost Vam je, također, uvjeriti nas i najbitnije od svega, dužnost Vam je sve to činiti unatoč tome što možda nismo glasovali za Vas. Umjesto toga, Vi i Vaša Vlada, odlučili ste da Vas ne zanimaju naša prava.

Naš Vam je zahtjev za referendumom smiješan, a činjenica da smo skupili potrebne potpise, iritantna. Niste se ni potrudili razuvjeriti nas, skrivate se iza laži i osobnih napada, a Ustav i Ustavni sud smatrate preprekom.

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Nedostaju Vam argumenti protiv našeg zahtjeva. Potporu građana nemate pa ste odlučili, u duhu bana Hedervaryja, pomoć protiv vlastitih građana tražiti u inozemstvu.

Sram Vas bilo, gospodine Milanoviću!

S vjerom u Boga i hrvatski narod.
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Autor: Sloboda.hr
Foto: tportal