stožer za obranu hrvatskog vukovara ivo josipović

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pozvao je u utorak članove i simpatizere da izlazak na predsjedničke izbore shvate kao važnu obvezu prema svojoj djeci i društvu u kojemu žive, da pomno pročitaju izbornu poruku Hrvatske biskupske konferencije i kardinala Bozanića te da masovno iziđu na izbore i glasuju po svojoj savjesti, ali ne za Ivu Josipovića.

“Pod krinkom demokracije, predsjednički kandidat Ivo Josipović kao predsjednički kandidat uske skupine društva želi javnosti podmenuti retrogradne, totalitarne i trule temelje države tajnovitim ustavnim promjenama”, ustvrdio je na konferenciji za novinare predsjednik Stožera Tomislav Josić.

Dodao je da se od predsjedničkih kandidata sa Stožerom, na osobni zahtjev, sastala samo kandidatkinja HDZ-a i partnerskih stranaka Kolinda Grabar-Kitarović, i to dva puta. U razgovorima su detaljno analizirali problematiku hrvatskog društva u cjelini. Poseban naglasak tijekom razgovora izazvale su teme dužničkog ropstva građana, depopulacije Hrvatske, problematike hrvatskih dragovoljaca, branitelja i stradalnika Domovinskog rata, te projekt Vukovar mjesto posebnog pijeteta.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara pozvao je građane da masovno iziđu na izbore i glasuju po svojoj savjesti uvažavajući činjenice, a izbjegavajući, kako je rekao, opasne medijske pokušaje ubijanja nade u Hrvatskoj. “Pozivamo sve pripadnike i simpatizere SOHV: da ne podlegnu jeftinim medijskim trikovima, i tezama kako se ništa ne može mijenjati. Izlaskom na izbore budimo promjena koju želimo”, naglasio je Josić.

“I, naravno, nemojte glasovati za Ivu Josipovića”, poručio je te istaknuo da su mediji u Hrvatskoj propustili izvijestiti da je “savjetnik predsjednika Josipovića za branitelje Vlado Marić prije nekoliko dana dao neopozivu ostavku zbog neslaganja i provođenja politike prema braniteljima, posebice zbog problematike u Savskoj i prosvjeda branitelja Umjesto skrivanja tog značajnog čina, Josipović je hrvatskoj javnosti dužan pojasniti kako je i zašto do ostavke došlo.”