milan kujundžić

Stožer predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića priopćio je da je u utorak, prvoga dana prikupljanja potpisa za kandidature na predsjedničkim izborima 28. prosinca, već do 14 sati uspio skupiti više od potrebnih 10.000 potpisa potpore.

“Samo u Zagrebu je u prva tri sata skupljeno više od 3000 potpisa, a u zagrebački stožer se do sada javilo 1500 nestranačkih volontera. Početni cilj prikupljanja dvostrukog broja minimalnog broja potpisa, bez posebnog inzistiranja na nekom impresivnom broju i s minimalnim ulaganjima, tako će sasvim sigurno biti višestruko nadmašen”, navode u stožeru.

Najavljuju kako će se Kujundžić, predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku. idućih dana i sam pojavljivati na raznim lokacijama gdje se prikupljaju potpisi te razgovarati s građanima i predstavnicima medija.

Na štandu je bio i u utorak u Zagrebu, gdje je poručio kako jedino on može pobijediti aktualnog hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića.

S prvim minutama utorka počeli su teći rokovi za šeste predsjedničke izbore koji će se održati u nedjelju, 28. prosinca. Od utorka pa do ponoći, 6. prosinca, dakle u idućih 12 dana, mogu se prikupljati potpisi za predsjedničke kandidature. Kandidate za predsjednika države mogu predložiti jedna politička stranka, koalicija stranaka ili birači. Neovisno o predlagatelju, svakog kandidata potpisima mora podržati najmanje deset tisuća birača.

Potpisi se mogu prikupljati isključivio na obrascu koji je propisalo Državno izborno povjerenstvo (DIP), a svaki birač može potpisati samo jednog kandidata. Najkasnije u ponoć, 6. prosinca u Državno izborno povjerenstvo moraju prispjeti predsjedničke kandidature.

Autor: Sloboda.hr/Politika Plus