346_h

Mnogi portali su objavili kako je studenski kapelan don Damir Stojić rekao: „Medicinski je nevjerojatno da djevojka zatrudni tijekom silovanja”.

U razgovoru za portal 24 sata don Damir Stojić demantirao sve članke koji su tu informaciju bez ikakve provjeri preuzimali s portala narod.hr.

– Zgrožen sam time što je napisano, pogotovo zato što sam tješio djevojke koje su, nažalost, to proživjele, i znam ih nekoliko kojima se to dogodilo. Ne znam tko je napisao taj članak, ali to nisu moje riječi – rekao je za portal 24sata u telefonskom razgovoru don Damir Stojić, koji kaže da je ljutit jer nikad nije rekao, niti misli da tijekom silovanja žena ne može zatrudnjeti.

Nije teško zaključiti kakvi se motivi kriju iza ideološki oblikovanih portala kada bez ikakve provjere plasiraju u naslovu ovakve informacije koje štete časti i ugledu osobe. Ti takozvani novinari kao da su od svojih šefova dobili nalog da zaborave sve što su do sada naučili, te da se u buduće u svom novinarstvu vode riječima koje je rekao nacistički ministar propagande Joseph Goebbels:

„Ukoliko kažete dovoljno veliku laž i nastavite je ponavljati, ljudi će na kraju povjerovati u nju.“

Izvor: 24sata
Autor: T.S.