najhladnije jutro

Hladan val koji je zahvatio našu zemlju kulminaciju će dosegnuti s ponedjeljka na utorak, a zatim će početi slabiti, pa će opet biti malo toplije, najavljuju prognostičari.

Za vikend se ne očekuju veće količine oborina. U nedjelju ih najviše može biti u južnoj Dalmaciji te u gorskoj Hrvatskoj, a nešto i u Slavoniji. Snijega može biti čak i u zaleđu Dalmacije jer će temperature, zbog pritoka hladnog zraka, čak i uz obale biti blizu nule. No neće ga biti puno, padat će više za ugođaj.

Temperature će svakim danom biti sve niže, za stupanj ili dva, a u utorak bi mogle mjestimično pasti i ispod -15°C. U najvišim planinama mogle bi biti i koji stupanj bliže -20°C.

U unutrašnjosti u nizinama, kretat će se od -5 do -10°C. Najhladnije će biti u gorskoj te u sjevernoj i zapadnoj Hrvatskoj na potezu od Čakovca i Varaždina do Zagreba. U Slavoniji će biti malo toplije. Minusi bi u nekim krajevima mogli biti cjelodnevni. No građane treba posebno upozoriti na ledena jutra.

Minusa će ponegdje biti i na Jadranu, osobito u zaleđu te u Rijeci gdje će puhati jaka bura.

Temperature će posebno pasti između nedjelje i ponedjeljka kada će se razvedriti. Kombinacija vedrih noći i dotoka hladnog zraka sa sjevera donijet će minuse.

Bura, koja će vrhunac dosegnuti u subotu, slabit će još tijekom ponedjeljka, a osobito u utorak. Tijekom utorka vjetar će okrenuti na južne smjerove pa će biti više oblaka i malo toplije. No nekih većih oborina ne bi trebalo biti cijeli sljedeći tjedan, barem ne u prvom dijelu tjedna.

Izvor: tportal