vrijeme

U skladu s najavama meteorologa u subotu nam stiže velika promjene vremena sa zahlađenjem koja će u nedjelju, a osobito u noći na ponedjeljak donijeti oborine na granici kiše i snijega, ponegdje možda i u nizinskim krajevima. Temperature će mjestimično, na kontinentu pasti za 10-ak stupnjeva. Ljepše, ali ne posve stabilno vrijeme očekuje se ponovno od utorka.

U petak će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Tijekom dana oblaka će biti sve više, a ponegdje može pasti malo kiše, uglavnom krajem dana na Jadranu i njegovom zaleđu gdje je moguć i poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 6, a na Jadranu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 18 do 23°C.

U subotu će biti promjenjivo do pretežno oblačno. Povremeno je moguća kiša, češća poslijepodne kada su mjestimice mogući i lokalni pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, a na Jadranu od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 16 do 21°C.

U nedjelju će posvuda biti pretežno do potpuno oblačno i kišovito. Prijepodne su moguće i izraženije oborine, uglavnom duž Jadrana i u njegovom zaleđu. Tijekom dana temperature će postupno padati pa će u najvišem gorju kiša postupno prelaziti u snijeg. U noći na ponedjeljak oborine na granici kiše i snijega ponegdje su moguće i u nižim područjima gorske unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeverac, a na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura koja će se postupno širiti na cijeli Jadran. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 13, a na Jadranu od 14 do 18 °C.

U ponedjeljak će posvuda biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, češću duž Jadrana i njegovog zaleđa. U gorju su moguće oborine na granici kiše i snijega. Prema kraju dana očekuje se postupan prestanak oborina, a moguće je i djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura koja će tijekom dana postupno slabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 8 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 16 °C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima u nastavku tjedna očekuje nas povoljnije, ali i dalje nestabilnije vrijeme.

Izvor: Sloboda.hr/tportal