stipe petrina

Prije odlaska u Zagreb na sjednicu Hrvatskog državnog sabora nezavisni saborski zastupnik i načelnik Primoštena Stipe Petrina oštro je napao koaliciju Domoljubnu koaliciju i MOST.

“Ovo što se događa i nudi prije ključne sjednice Sabora na kojoj bi Hrvatska trebala dobiti premijera i novu Vladu je čista komedija, bolje rečeno redikulizam. Dva dana prije održavanja dobio sam poziv za tu saborsku sjednicu u kojemu pod petom i šestom točkom stoji izbor premijera i članova Vlade, a bez ikakvih imena i programa, dakle bez ikakvih radnih materijala. Pa što je to drugo, nego neviđena komedija u režiji takozvane Domoljubne koalicije i Mosta. Stoga, pozivam predsjednika Sabora akademika Željka Reinera da pod hitno podnese ostavku, a da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović raspusti ovaj saziv Sabora i raspiše nove izbore”, kazao je u Primoštenu prije odlaska u Zagreb nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina.

Ako su bivšu Milanoviću Vladu krstilo sa nenarodnom Vladom, nastavio je Petrina, onda će, za mene, ovo što se sada nudi biti antihrvatska koalicijska Vlada.

“Za premijera žele instalirati nekog Tihomira Oreškovića koji je potpuno anacionalan čovjek i predstavnik krupnog kapitala. Glavnu riječ u državi vodit će Tomislav Karamarko za kojeg je Josip Manolić ponovno ustvrdio da je bio suradnik zloglasne Udbe, dakle jedne jugoslavenske i protuhrvatske službe. Karamarkova desna ruka Božo Petrov, čovjek je koji dolazi iz Crkve. A ta ista Crkva, odnosno Hrvatska biskupska konferencija ustupila je u trajno vlasništvo Republici Italiji benediktinski samostan Dajlu i 400 hektara samostanskog zemljišta, što je vrijednije od sv. Gere za koju se vodi spor sa Slovenijom. To je bila veleizdaja hrvatskih nacionalnih interesa za koju nitko nije odgovarao. Sve su ovo činjenice zbog kojim s pravom mogu reći da će nam državu voditi antihrvatska koalicija”
, rekao je Stipe Petrina.

Primoštenski načelnik obrušio se i na aktualnog šibensko-kninskog župana Gorana Pauka koji se spominje kao mogući ministar turizma u novoj Vladi.

“Karamarko i Petrov kao papige ponavljaju da će novu Vladu činiti stručni ljudi. Pa mogu i misliti kakva će to stručna Vlada biti, ako će u njoj kao ministar turizma sjediti Goran Pauk. On nema nikakve reference da obnaša jednu takvu odgovornu funkciju. Godinama je na čelu županije koja ima dva nacionalna parka, a ostvaruje najgore turističke rezultate u državi. On je politička figura, za kojeg se nikad ne bi ni čulo da nije svojevremeno ušao u HDZ. On ne da nema reference za turizam, nego ih nema ni za bilo što drugo. Stoga ću s guštom iz saborskih klupa progovoriti i objasniti hrvatskoj javnost tko je Goran Pauk, ako bude predložen za ministra turizma”, dodao je Stipe Petrina.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji