ministar siniša varga

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek izjavila je u ponedjeljak kako građani imaju sreće što ministar zdravlja Siniša Varga na raspolaganju nema službeni avion, jer bi njime vjerojatno otišao na Havaje.

“Građani imaju sreće što se nije više novca potrošilo iz proračuna. Da je imao na raspolaganju službeni avion, vjerojatno bismo čuli da je na Havajima”, rekla je Avberšek komentirajući odlazak na skijanje ministra zdravlja Siniše Varge službenim automobilom.

“Bez obzira na službene odluke, dužnosnici moraju znati u kakvim vremenima živimo i ravnati se u odnosu na građane”, poručila je Anica Prašnjak iz strukovnog sindikata medicinskih sestara komentirajući priopćenje kojim su iz Ministarstva zdravlja poručili da je Vargino korištenje automobila bilo u skladu s odlukom Vlade.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić nije bio dostupan za komentar, a predsjednik Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) Trpimir Goluža također nije htio komentirati spomenuti događaj.

“To je smiješno. Ima puno krupnijih stvari koje treba kontrolirati i ispraviti”, rekao je Goluža.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Hrvoje Minigo ističe da Varga sam odgovara za svoje postupke.

“Ako se mene pita, ja ne bih koristio službeni automobil za privatne svrhe. No, ako on ima na to pravo, to je stvar njegove procjene. To je njegov rizik, kako će to odjeknuti u javnosti. Nije napravio nikakav pravni prekršaj, ali pitanje je li to u ovoj situaciji primjereno. On mora sam za to snositi odgovornost”, smatra Minigo.