1000

Aktivisti splitske udruge Urbana desnica sinoć su u ulici Šetalište Bačvice ispred ulaza u zgradu na broju 10 u kojoj su smještene i prostorije splitskog SDP-a priredili performans i istaknuli transparent s natpisom Smrt komunizmu i prekriženom petokrakom, te su poručili da na taj način žele izraziti svoj stav u vezi totalitarističkih režima.

Na ovakav način htjeli smo izraziti svoj stav u vezi s totalitarističkim režimima prošlosti i ideologijama na kojima su takvi režimi nastali, priopćila je udruga Urbana desnica. Ova udruga smatra da je Hrvatskoj potrebna žurna provedba lustracije, kako bi se totalitarističkom prošlošću raskrstila jednom za svagda, prenosi HRT.

Performans isticanja transparenta s natpisom “Smrt komunizmu” u Splitu je izveden noć uoči početka suđenja u Njemačkoj Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču optuženih za, kako je navela udruga, udbaška ubojstva na teritoriju Njemačke.

LIKE ako se slažeš s ovim performansom!

“Ovim putem zahvaljujemo europskoj Njemačkoj na pokrenutim sudskim postupcima. Danke Deutschland, navodi se u priopćenju udruge Urbana desnica.”