cjepivo, cijepljenje, smrt, sids, dojenačka smrtFoto: naturalhealth365.com

Malena beba stara tri i pol mjeseca preminula je prošlog tjedna u Zadru dan nakon primljenog “koktela” cjepiva. Informacija je to koja se pojavila u javnosti, naročito na grupama društvenih mreža koje se bore protiv obveznog cijepljenja.

Beba je umrla u snu u četvrtak, a pokopana je u subotu. Službeni uzrok smrti je SIDS, odnosno tzv. dojenačka smrt. No, pitanje na koje nitko ne želi odgovoriti jest je li ova smrt uzrokovanja cijepljenjem jer se beba samo dan prije smrti cijepila kombinacijom cjepiva “6 u 1” protiv difterije, tetanusa, pertusisa (acelularni), poliomijelitisa, haemophilusa influenzae tipa b i hepatitisa B. Ožalošćena obitelj bebe za sada ne želi istupati u medije, a sumnja da je upravo cjepivo uzrokovalo iznenadnu smrt male bebe sve više raste među roditeljima.

Upravo to cjepivo uzrokovalo smrt 72 bebe

Naime, sindrom iznenadne dojenačke smrti (SIDS) definiran je kao iznenadna smrt djeteta mlađeg od godinu dana dok spava, za koju nitko ne treba dati objašnjenje. No zanimljivo je da je većina tih smrti uslijedila upravo nakon cijepljenja. To je otkrio i dokument koji je prošle godine  nakon presude u Italiji postao dostupan javnosti. Radi se, naime, o izvješću* tvrtke GlaxoSmithKline (GSK) iz 2011. godine koje je imalo oznaku tajnosti sve do 23. studenog 2014. kada je postala pravomoćna presuda kojom je sudac Nicola di Leo u Milanu presudio u korist autističnog djeteta kao žrtve cjepiva Infanrix hexa.

Dječak je nakon primljenog cjepiva dobio encefalopatiju koja je dovela do autizma, a istom presudom sudac je naložio da se tajni dokument, kojim se u obrani služila odvjetnica, mora učiniti dostupnim javnosti.

Navedeni dokument izvješćuje o zabilježenim nuspojavama heksavalentnog cjepiva Infanrix hexa kojim se cijepi dojenčad protiv difterije, tetanusa, pertusisa, hepatitisa B, poliomijelitisa i hemofilusa influence tipa B. U gomili podataka u navedenom dokumentu može se naći čitav niz nuspojava koje se ne spominju u uputama u lijeku.

cjepivo, cijepljenje, smrt, sids, dojenačka smrt

Iz izvješća se otkriva da je nakon cijepljenja Infanrix hexa cjepivom od iznenadne dojenačke smrti umrlo 72 djece. Proizvođač tvrdi da su te iznenadne dojenačke smrti čista koincidencija te da cjepivo nije tomu uzrok. Dr Puliyel odlučio je analizirati podatke i ustanovio da se 97% tih smrti (69) djece mlađe od godinu dana dogodilo u prvih 10 dana nakon cijepljenja, dok se tek 3% iznenadnih dojenačkih smrti dogodilo u sljedećih 10 dana. Da se radi samo o koincidenciji, zaključuje dr Puliyel, u oba desetodnevna razdoblja broj smrti bi bio podjednak.

Dr. Puliyel je svoja otkrića objavio na stranici US National Library of Medicine National Institutes of Health PubMed Commons. Prema njegovim riječima, učinio je to da “iznese te činjenice pred znanstvenu zajednicu na reviziju, radi hitnoće i rizika za živote djece.” Njegov je stav da su te smrti bile apsolutno nepotrebne i da su se mogle izbjeći da su djeca dobivala monovalentna cjepiva za pojedine bolesti.

Nedavno su Svjetska zdravstvena organizacija i Vijeće međunarodnih organizacija za medicinske znanosti izmijenili metodu procjene sigurnosti cjepiva. Dr. Puliyel smatra da je novi način procjene pogodan za pogrešnu interpretaciju nepoželjnih učinaka cjepiva.

U svojoj reviziji dr. Puliyel se pita zašto su uopće ti podaci bili tajni. Izvješće je iz 2011. godine, a tek je nedavno, zahvaljujući talijanskoj presudi, stavljeno pred oči javnosti. “Da je odmah objavljeno, mogle su se izbjeći brojne nepotrebne smrti u 2012., 2013. i 2014. godini”, tvrdi Puliyel, a izvještava stranica cijepljenje.info.

Izvor: Sloboda.hr/Cijepljenje.info/Dnevno.hr