801402512egtewtg

U Gorskom kotaru pada snijeg, a zimski uvjeti su na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva kao i na državnim i županijskim cestama, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, povremeno puše i olujni vjetar. Zbog jakih pljuskova iz HAK-a vozače pozivaju na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se mjestimice zadržava na kolniku. Osim odrona zemlje i kamenja na kolniku može biti i granja te srušenih stabala, zbog jakog vjetra.

HAK savjetuje vozače da na put kroz gorska područja ne kreću bez zimske opreme. Od 8,07 sati za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog – DC 50, DC 27 i DC 54. Zimski uvjeti su na snazi na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu), a na Jadranskoj magistrali (DC 8) od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), zbog vjetra. Granični prijelaz Bajakovo bit će povremeno zatvaran danas od 10 do 10,30 i od 14 do 14,30 sati, zbog radova. Zatvoren je granični prijelaz Sveti Martin na Muri.

U prekidu su trajektna linija: Dubrovnik-Lopud-Suđurađ (Šipan), katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i teretna do 3 tone.