županijska skupština sisačko moslavačka županija naknade plaće

Većina u skupštini Sisačko-moslavačke županije, unatoč protivljenju župana Ive Žinića (HDZ) i stranaka HDZ-ove koalicije, izglasovala je povećanje naknade za rad županijskim vijećnicima, predsjedniku i potpredsjednicima te članovima radnih tijela Županijske skupštine.

Sada vijećnici umjesto 500 kuna po sjednici primaju naknade od 600 kuna, i to mjesečno. Za članstvo u županijskim odborima smanjili su naknadu s 500 na 300 kuna, ali opet uveli mjesečnu isplatu, pa su opet na dobitku.

Povećanje naknada izglasovalo je 23-oje vijećnika SDP-a, HSP-a, HNS-a, Laburista, DSU-a, HS-a, Reformista, AHSS-a, SDSS-a, SRP-a te SDA. Protiv su bili vijećnici HDZ-ove koalicije. Za županijski proračun to znači izdvajanje nekoliko stotina tisuća kuna više na godinu za naknade.

Oštro se suprotstavljajući takvim odlukama, sisačko-moslavački župan Žinić rekao je kako je povećanje naknada županijskim vijećnicima nemoralan čin.

“Županijska većina imala je mogućnost da to izglasuje i mi nismo mogli utjecati. No ja i moji zamjenici isplatu tih naknada nikad im nećemo potpisivati”, naglasio je HDZ-ov župan Žinić.