miroslav škoro komunisti

U popularnoj emisiji “Bujica” voditelja Velimira Bujanca u petak je gostovao popularni hrvatski glazbenik Miroslav Škoro. U emisiji je progovorio i komentirao mnoge društveno-političke teme u Hrvatskoj.

Progovorio je dakako, i o nekim svojim pjesmama te posebno istaknuo pjesmu “Sude mi”, piše Dnevno.hr. “Oni koji su mi svojedomno zamjerili na pjesmi ‘Sude mi’, plesali su po stolovima i pjevali, ali tek kada je Gotovina oslobođen”, pojasnio je Škoro. Potvrdio je time, ono što mnogi Hrvati znaju – u našem društvu, možda ponajviše na političkoj sceni mnogo je licemjera koji ne birajući sredstva čine sve kako bi se domogli neke od pozicija.

Jedna od posljednjih pjesama Miroslava Škore “Od kud ti pravo”, gotovo preko noći postala je veliki hit. Pjesma je to u kojoj su mnogi prepoznali motive koji se mogu povezati ne samo sa aktualnim zbivanjima u politici, već su mnogi konstatirali kako glavni likovi u spotu nalikuju Ivi Josipoviću i Zoranu Milanoviću. Ipak, sličnost glavnih likova posve je slučajna, kazao je glazbenik.

A kako je pričao o svemu po malo, tako se dotakao i komunizma te novoizabrane predsjednice. “Sve su stranke u Hrvatskoj nastale od komunista. Izuzetak je nova predsjednica. Ona nije bila član SK-a”, rekao je Škoro.

Mnogi su ga ovih dana prozivali stoga što je pjevao na dočeku Branimira Glavaša u Osijeku. “Pjevajući u Osijeku na dočeku Branimira Glavaša nisam prekršio niti jedan zakon. A nastup sam dogovorio s braniteljskim udrugama. Nije mi padalo na pamet odbiti ih, niti bih to ikada učinio”, objasnio je Škoro.

U emisiji je popularni glazbenik progovorio i o jednoj pomalo teškoj temi, a riječ je o ubojicama hercegovačkih franjevaca. “Oni koji su to učinili moraju priznati svoje grijehe i pokajati se. Nakon toga odraditi pokoru, a onda možemo pričati o kršćanskom oprostu”, jasno je dao do znanja Miroslav Škoro.

Dodajmo da su gledatelji u sklopu emisije imali prilike pogledati prilog o promociji potresog dokumentarca IN ODIUM FIDEI koji govori o komunističkim ubojstvima 66 fratra u Zapadnoj Hercegovini.

Inače, Škoro je kod Bujanca najavio tri velika koncerta u Lisinskom koji će se održati – 17., 18, i 19. veljače.