šišljagić vladimir hdssb savez za hrvatsku

Protiv predsjednika HDSSB-a i osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića Uskok je pokrenuo istragu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, doznaje se u Državnom odvjetništvu, koje nije otkrilo zbog kojeg ga konkretnog slučaja sumnjiče.

Uskok je na svojim internetskim stranicama izvijestio da je na temelju kaznene prijave koju je protiv Šišljagića podnio Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zatražio od Sabora davanje odobrenja za provođenje istrage i vođenje kaznenog postupka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

No, tužiteljstvo je naknadno zaključilo da ipak ne treba tražiti skidanje imuniteta, jer je Šišljagićev zastupnički mandat u mirovanju i u Saboru ga mijenja stranački kolega Igor Češek pa je povuklo internetsko priopćenje.
Po saborskom Poslovniku zastupniku kojem je mandat u mirovanju miruju i sva prava i obveze koje proizlaze iz mandata, među kojima je i zastupnički imunitet.

Šišljagić je drugi župan u posljednjih nekoliko mjeseci koji se našao na meti Uskokovih istražitelja, nakon SDP-ove sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel koja je u istražnom zatvoru zbog sumnje u korupciju.

Autor: Sloboda.hr/HRT
Foto: Facebook