josip šimunić za dom spremni

Na izjavu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije ne odlazi zbog “visokog rizika od nacionalizma, rasizma i izgreda” reagirao je i Josip Šimunić. Njegov komentar stoji na Facebook stranici “Potpora Josipu Šimuniću” i prenosimo ga u cijelosti:

Obraćanje Josipa Šimunića predsjedniku RH Ivi Josipoviću zbog izjave koju je uputio čelnicima HNS-a

“Odlaskom na utakmicu na kojoj postoji visoki rizik od nacionalizma, rasizma i izgreda, predsjednik šalje krivu poruku. Zašto je vama predsjedniče Republike Hrvatske neugodno doći na stadion?

Je li to zbog domoljubnih pozdrava “U boj, u boj” i “Za dom” ili vam je neugodno zbog paljenja hrvatske zastave u prisustvu, sad već bivšeg, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića?

Josip Šimunić otvoreno pita predsjednika RH Ivu Josipovića.

Je li i on slao krivu poruku svojim dolaskom na utakmicu Srbija-Hrvatska u Beogradu 6.9.2013.?

Zašto se Vi predsjedniče Republike Hrvatske konkretnije niste pozabavili izgredima poput već navedenog paljenja hrvatske zastave u Beogradu na stadionu “Marakana” i vrijeđanja hrvatskih igrača i navijača uvredljivim transparentima i povicima?

Zašto niste reagirali o incidentima u Vukovaru za vrijeme europskog košarkaškog prvenstva za juniore u Vukovaru – o incidentu kada je vođa “vukovarskih Grobara”, ali i djelatnik vukovarske policije išarao autobus GNK Dinama u kojemu je momčad došla na memorijalni nogometni turnir u spomen na generala Blagu Zadru?

Hoćete li regirati na sinoćnje skandiranje srpskih navijača na utakmici Srbija-Albanija “Ubij Hrvata da šiptar nema brata”?”

Klikni LIKE ako si za što brži odlazak Ive Josipovića s Pantovčaka!