vojislav šešelj haag azil vesna pusić četnik srpska radikalna stranka

Nakon odluke Haškog suda da se četnički vojvoda Vojislav Šešelj mora vratiti u pritvor, vođa srpskih radikala pronalaskom rješenja za svoje probleme šokirao je svjetsku javnost.

Naime, Vojislav Šešelj zatražio je azil u Republici Hrvatskoj, a kako se doznaje, Hrvatska će mu najvjerojatnije to i odobriti.

“Toma Nikolić i Aleksandar Vučić jedva čekaju da me iz osvete strpaju natrag u haške kazamate. No, moja snalažljivost i poznanstva jači su od njihove krvoločne želje za osvetom, pa sam se obratio Republici Hrvatskoj u čijoj se vladi nalazi 50 posto braće Srba”, izjavio je Šešelj.

“Posebno se velikodušnom istaknula hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić koja mi je obećala da će se osobno založiti za to da mi se odobri azil. Očito je da njezini četnički korijeni nisu samo stavka u njezinom rodoslovnom stablu. Njezinim žilama teče čista četnička krv i na to sam vrlo ponosan”, bio je iskren Vojislav Šešelj u izjavi za novinare.

Nedugo nakon Šešeljeve ekskluzive pred novinare je izašla i Vesna Pusić koju su novinari pitali o istinitosti Šešeljevih izjava.

“Da, nazvao me kolega Šešelj i bratski me zamolio za pomoć. Malo sam se nećkala jer sam znala kakve će reakcije izazvati davanje azila Šešelju, no tada me Šešelj podsjetio na moga djeda Danka Anđelinovića, člana četničkog štaba vojvode Birčanina. Kada me na to podsjetio, iz oka mi je kanula suza te sam Šešelju obećala da ću se osobno založiti za to da on sigurno dobije azil u Hrvatskoj. Ponudila sam mu i to da, dok se ne snađe, može boraviti u mom stanu”, izjavila je Pusić danas novinarima.

“Dobro došao i dođi nam brate Vojo”, poručila je na kraju novinarima Vesna Pusić.

*Vijest je donesena u kontekstu 1. travnja – Međunarodnog dana zbijanja šala.