vojislav šešelj vesna pusić četnik ivo josipović

Vojislav Šešelj kaže da ga nije briga zbog uzbuđenja koje je njegov povratak u Srbiju izazvao u hrvatskoj javnosti. Svoje priopćenje kojim je srpskim četnicima čestitao “dan oslobođenja Vukovara” Šešelj je nazvao mamcem na kojeg su se Hrvati ulovili.

“Hrvati su se zaletjeli kao som na durdubak. To je vrsta crva koji živi u zemlji i na njega se najefikasnije love somovi. Ja sam bacio durdubak, somovi su se upecali, i što sad”, kazao je Šešelj u intervjuu za agenciju Srna, te dodao da je sporno priopćenje namjerno poslano samo na adrese hrvatskih medija.

“Moji istupi pomažu Josipoviću u kampanji”

Hrvatski političari su, podsjećamo, oštro reagirali na odluku Haškog suda da Šešelja oslobodi radi liječenja. Ivo Josipović je pisao Haagu i tražio da se Šešelja ponovo privede, Vesna Pusić Srbiji je izrazila sućut zbog toga što “na ulicama ima poludjelog ratnog zločinca”, a Orsat Miljenić nazvao ga je “spodobom kojoj je mjesto u zatvoru”, te zaprijetio da će Hrvatska blokirati srpske pregovore s Europskom unijom.

Šešelja ove reakcije niti najmanje ne opterećuju.

“Moj povratak i istupi čak i pomažu predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića, a Vesna Pusić mi je najdraži hrvatski političar. Za nju imam posebne simpatije jer je znam još iz disidentskih dana i cijenim je zbog njenog obiteljskog četničkog pedigrea s majčine strane”, izjavio je Šešelj.

“Za BiH bi bilo najbolje da se vrati u sastav Srbije”

Šešelj je u razgovoru za Srnu komentirao i društveno-političku situaciju u BiH. Kaže da BiH nikad neće moći funkcionirati kao normalna država, te da će vjerojatno doći do njene podjele.

“Jedina alternativa podjeli jeste da se BiH cijela vrati u sastav Srbije, ali pošto je to sada iluzorno očekivati, očigledno je da će doći do podjele”, rekao je Šešelj.

“Nema bolje medicine od politike”

Govoreći o svom zdravstvenom stanju, Šešelj je kazao da preliminarni liječnički nalazi pokazuju da rak nema nigdje osim na jetri.

“Nisu to veliki tumori. Otprilike dva mjeseca će trebati da vidimo je li potrebna operacija ili je to moguće suzbiti kemoterapijom. Vjerujte, nema bolje medicine od politike”, rekao je Šešelj.

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr/Blic