vojislav šešelj haag pritvor

Na adresu uredništva portala Sloboda.hr pristiglo je pismo iz ureda glavnog tajništva Srpske radikalne stranke. U pismu se nalazi “Proglas hrvatskom narodu” kojega je predsjednik radikala i četnički vojvoda Vojislav Šešelj uputio Hrvatima povodom predsjedničkih izbora u Hrvatskoj koji će se održati ovu nedjelju.

Pismo prenosimo u cijelosti, bez prijevoda:

PROGLAS HRVATSKOM NARODU

Braćo Hrvati,

Pozivam vas da se listom odazovete na predsedničke izbore koji se održavaju 28. decembra 2014. godine i glasate za najboljeg među Hrvatima, mog dragog prijatelja Ivu Josipovića.

Ivo Josipović je u proteklom mandatu već dokazao da je dostojan predsedničke funkcije, lomeći krila hrvatskom nacionalizmu. Ja lično sam mu zahvalan što mi je presudno pomogao u trenutku kad me je Aleksandar Vučić blokirao na svim beogradskim televizijama.

Tada je moj dobri Ivo inicirao saborsku raspravu o meni, raspravu u Parlamentu Evropske unije i u Savetu bezbednosti, dajući mi publicitet neprocenjive vrednosti.

Od Ive Josipovića očekujem da će u narednom mandatnom periodu definitivno slomiti ustašluk u Hrvatskoj, radikalno potisnuti politički uticaj Rimokatoličke crkve i povući hrvatske trupe sa teritorije Republike Srpske Krajine.

Uveren sam da će Ivo Josipović priznati nezavisnost Republike Srpske Krajine i otvoriti put uspostavljanju Velike Srbije.

Zato apelujem na sve poštene Hrvate i Hrvatice da mu svojim glasom pomognu da ponovo postane predsednik Hrvatske.

U Beogradu, 23. decembar 2014. godine

Četnički vojvoda
dr Vojislav Šešelj