borna ćorić us open

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić priredio je veliku senzaciju na posljednjem ovogodišnjem Grand Slam turniru US Openu. U svojem prvom seniorskom nastupu u glavnom turniru Grand Slamu Ćorić je nadigrao Čeha Lukaša Rosola sa 6:4, 6:1 i 6:2.

Ćorić, koji je prošao kvalifikacije, izvrsno je otvorio susret i vrlo brzo stigao do breaka, kojeg je sačuvao za 6:4 u prvom setu. Osvojeni prvi set donijelo mu je dodatnog samopouzdanja te je do kraja susreta puno iskusnijem Čehe prepustio samo tri gema. U drugom setu razbio je češkog tenisača sa 6:1, a u trećem sa 6:2 za slavlje nakon samo sat i 51 minutu igre.

Ćorić je u potpunosti dominirao susretom. Ostvario je po 20 asova i 20 nebranjivih udaraca, imao 64 posto prvog servisa, a od toga je čak 79 posto njih pretvorio u svoj poen. Ukupno je izborio čak 19 prilika za break od kojih je iskoristio njih pet, a češki tenisač nijednom nije uspio oduzeti servis Ćoriću.

Ćorić se tako pridružio Ivi Karloviću koji je prije slavio protiv Finca Jarkka Nieminena. Sljedeći protivnik bit će mu Victor Estrella Burgos iz Dominikanske Republike.