židovska općina zagreb ognjen kraus

“OPET smo čuli iste povike. Mislim da je zakon u tom pogledu prilično jasan. Utakmica se morala prekinuti!”, rekao je u razgovoru za Index predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus razočaran izostankom bilo kakve reakcije službene vlasti tijekom nogometne utakmice Hrvatska – Izrael.

Izostanak reakcija policije odraz je ove Vlade

Razlog za ovakvu rekacija bilo je skandiranje starohrvatskog domoljubnog pozdrava “Za dom spremni” od strane hrvatskih navijača.

Kraus je prije nekoliko dana u svom govoru na Židovskom groblju na Boninovu u Dubrovniku naglasio kako su zabrinuti rastom nacionalizma, antisemitizma, ksenofobije, netrpeljivosti, govora mržnje i revitalizacijom i relativizacijom ustaštva.

“Ovakvo stanje gledamo još iz vremena predizborne kampanje, a nastavlja se i danas”, kaže Kraus za Index dodajući da objašnjenja policije o tome da ne mogu reagirati na ustaške povike jer je riječ o masi ljudi samo dokaz na koji se način vlada u Hrvatskoj.

Hrvatska je kao Njemačka 1933. godine

“Sve ovo nalikuje na Njemačku 1933. godine i na Hrvatsku iz 1941. godine”, naglašava Kraus koji je od premijera Oreškovića koji se nalazio u svečanoj loži stadiona u Osijeku očekivao snažnu reakciju.

Očito je i vođama židovske zajednice potrebno više novčanih donacija iz raznih fondacija, pa histerično po provjerenom Pupovčevom receptu izmišljavaju tzv. ekscese na nacionalnoj/rasnoj/vjerskoj osnovi.

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr