laburisti tomislav končevski prostitucija

Novi predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski gostovao je u emisiji RTL Direkt, gdje je rekao da su Laburisti pogriješili što su uopće ikad bili u koaliciji s SDP-om te da ionako ne bi prihvatili ponudu za suradnju.

“Gospodin Milanović lijepo govori, a malo radi. Mislim da će trebati puno više raditi da bi pobijedio gospodina Plenkovića”, kazao je.

Komentirao je i vjeronauk u školama. “Vjeronauk apsolutno treba vratiti Crkvi. Moja baka je još išla na vjeronauk u crkvu, ne znam zašto bi trebao biti u školama”, dodao je.

Na kraju je komentirao i mogućnost legalizacije prostitucije. “Mi smo da se legalizira svaki rad, pogotovo težak rad”, zaključio je.

Hrvatski laburisti – od samoproglašenih ‘pučkih tribuna’ do koalicije s SDP-om da bi zadržali fotelje

Hrvatski laburisti – Stranka rada bili su jedno su od najvećih iznenađenja izbora 2011. godine kada su na čelu s Dragutinom Lesarom dobili šest mandata.

“Naš uspjeh dokaz je da su laburisti budućnost Hrvatske, a ne jednokratni pokušaj. Birači su prepoznali naš program u kojem tvrdimo da je moguće otvarati nova radna mjesta i pomoći gospodarstvu da izađe iz krize”, rekao je tada Lesar zaključivši da će sa svojim zastupnicima biti “prava noćna mora novoj vlasti”.

No situacija se u međuvremenu znatno promijenila – stranka je sa šest mandata u Hrvatskom saboru pala na njih 3. Naime, tri su im zastupnika otišla u tijeku protekle 4 godine: Lesar je nakon loših rezultata na izborima za Europski parlament dao ostavku na mjesto predsjednika stranke na čije je mjesto došla Nansi Tireli. Nakon toga uslijedilo je suspendiranje Branka Vukušića te odlazak Nikole Vuljanića i Mladena Novaka.

Od samoprozvanog “trećeg puta” Laburisti su se izgubili u sivilu i prosječnosti koji su bili logična posljedica populističkih obećanja i površne retorike, a bez konkretnih programa.

Prije prošlih parlamentarnih izbora Laburisti su odlučili koalirati sa SDP-om, strankom koja je bila na vlasti za koju su obećavali da će joj biti “prava noćna mora”. No, tadašnja predsjednica stranke, Nansi Tireli, nakon 4 godine Kukuriku koalicije stajala je uz Zorana Milanovića i poručivala kako “Hrvatska raste”.

Nakon posljednjih parlamentarnih izbora na unutarstranačkim izborima za novog predsjednika izabran je Tomislav Končevski.

Na nove parlamentarne izbore više ne idu s SDP-om.

Izvor: Narod.hr
Foto: Snimka zaslona