konzum agrokor merkator

“Za trgovine Konzuma i Mercatora vlada velik interes trgovaca i obiteljskih firmi. Prodat ćemo sve u roku od šest mjeseci”, optimistično je kazao predsjednik uprave Konzuma Darko Knez na panelu na Weekend Media Festivalu u Rovinju.

Podsjećamo, Agrokor je prošlog tjedna drugi put konkurenciji na tržištu ponudio lokacije kojih se mora riješiti kako bi proveo dezinvestiranje po uvjetima koje je odredio AZTN, javlja tportal. Radi se o ukupno 95 iz kombinirane mreže Konzuma i Mercatora diljem Hrvatske, čije će poslovanje biti ugašeno ako se ne prodaju ili iznajme.

Dezinvestiranje podrazumijeva prodaju, raskid ugovora o zakupu ili davanje prodajnih mjesta u dugoročni zakup (na najmanje 10 godina, bez mogućnosti prijevremenog otkaza). Dezinvestirana prodajna mjesta Agrokor ne može ponovo otkupiti ili uzeti u zakup prije isteka roka od pet godina od dana dezinvestiranja.

Interes za preuzimanje Agrokorovih trgovina dosad je javno pokazao Spar, koji je u ekspanziji i nedavno je povećao svoj udio na tržištu maloprodaje preuzimanjem 20 Dioninih trgovina na području Zagreba.

Točne lokacije trgovina možete vidjeti na popisu:

konzum agrokor merkator